Creatief met ijs: ook bierijs met lokaal bier

Bart Mostaert en zijn vrouw Gerlinde van De Goeste uit Poperinge kunnen ook de (banket)bakkers inspireren door hun keuze voor lokaal. Bart maakt de heerlijkste ijsbereidingen. Hij gebruikt voor zijn ijs voornamelijk producten van lokale kwekers. En zijn klanten stappen graag in dit verhaal mee. Daarom noemt hij zijn klanten ‘de ambassadeurs van de korte keten’.

“We gebruiken zoveel mogelijk lokale producten uit de Westhoek in onze verse ijsjes, sorbets en ijstaarten. Ons ambachtelijk l’Heritage ijs wordt gemaakt met verse melk van de boerderij.


We kopen het rechtstreeks aan bij een plaatselijke landbouwer die een beperkt aantal runderen heeft. Het aardbeienijs is gemaakt met verse aardbeien uit Reninge, en het speculaasijs is gemaakt met originele Jules Destrooper koekjes. We hebben ook ijs met St. Bernardus Abt 12 bier. Super lekker!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.