Over te nemen: uiterst rendabele bakkerij met uniek weekendconcept in Affligem

Droom je van een eigen bakkerij of patisserie en zitten zelfstandige ambities je in het bloed, maar
schrikken de vele nachturen en weinig sociaal leven je af? Dan kan dit verhaal misschien perspectief
bieden. In Affligem kan je een uiterst rendabele bakkerij overnemen, die zich onderscheidt met
haar unieke weekendconcept. Bovendien beschikt de zaak over een succesvolle webshop met
apart afhaalpunt. Klinkt dit verhaal je als muziek in de oren? Waag dan je kans. Voor slimme
ondernemers is dit een schitterende opportuniteit.

Het verhaal van Lieven Crabbe en echtgenote Ireen begint in 1997, met de aankoop van een leegstaande bakkerij in Affligem. Lieven en Ireen slaagden er al snel in om een groot klantenbestand op te bouwen. De opstart van de zaak en de personeelsproblematiek zorgden ervoor dat de beginjaren zwaar waren. Hierdoor maakten Lieven en Ireen al in 2000 de balans op hoe ze hun passie konden blijven uitoefenen zonder hieraan ten onder te gaan.

Baanbrekend weekendconcept

Al snel werd de gedurfde stap genomen om uitsluitend op zaterdag en zondag de winkel open te houden. Lieven en Ireen zouden met hun tweetjes gedurende de weekdagen de productie voorbereiden met het oog op het weekend, in plaats van alles kan-en-klaar te moeten kopen. Twintig jaar geleden was zo’n weekendconcept
baanbrekend. Het unieke weekendconcept kreeg meteen veel luister, waardoor de bakkerij op relatief korte tijd een groei optekende die de weekomzet van weleer al snel oversteeg. Voor Lieven en Ireen het goed beseften hadden ze opnieuw twee voltijdse arbeiders in dienst. De innovatieve zaakvoerders slaagden wel in hun opzet
om meer ruimte te hebben voor het sociale leven op weekdagen. Als twee geboren perfectionisten slaagden de zaakvoerders er als yin en yang in elkaar aan te vullen. De uiterst rendabele zaak kon gedurende bijna 25 jaar rekenen op een steeds blijvende groei.

Boost door innovatieve webshop

Zo’n drie jaar geleden kwam er weer een extra grote boost in de verkoop. Lieven en Ireen maakten van de vernieuwing van hun winkel gebruik om te starten met een webshop. Opnieuw wenste het koppel zich te onderscheiden. Het moest een innovatieve webshop worden. Vooreerst besloot het koppel om te werken met en afzonderlijk afhaalpunt, waarvoor de garage naast de bakkerij werd omgebouwd. Daarnaast werd er van de online klanten gevraagd om op voorhand te betalen. Met die aanpak sloegen Lieven en Ireen twee vliegen in één klap. Doordat een deel van de verkoop werd verschoven van winkel naar afhaalpunt, moesten online klanten niet langer aanschuiven in de winkel. Een tweede voordeel was de extra tijdwinst, omdat de klanten bij het afhaalpunt niet meer moesten afrekenen. De webshop groeide uit tot een enorm succes en op feestdagen zijn 400 à 500 webshopbestellingen geen uitzondering.

Wie wil het succesverhaal verderzetten?

Lieven en Ireen hebben gedurende 25 jaar als team mogen schrijven aan dit unieke succesverhaal. Nu wenst het koppel om het verhaal af te ronden en te dromen van een leven samen, na de bakkerij. Het koppel heeft de eerste steen gelegd voor jonge dynamische mensen die ook hun droom willen waarmaken en voort willen bouwen aan dit unieke concept.

Goed uitgeruste bakkerij met duplex appartement

Kandidaten nemen een goed uitgeruste bakkerij over, gelegen in het centrum van Affligem, maar in een uiterst rustige straat met veel parkeermogelijkheden. Het atelier is volledig vernieuwd volgens de HACCP-normen en is compleet uitgerust met vloer- en rotoroven, twee remrijskamers, een grote frigocel, drie grote vriescellen en een zevendeursvriezer met shockcompartiment. Boven de winkel bevindt zich een duplexappartement van 120 m² met drie slaapkamers en bijhorend terras van zes op vier meter langs zonnekant.

Toekomstgerichte mogelijkheden

De zaakvoerders zien toekomstgericht verschillende mogelijkheden voor kandidaat-kopers :

1) Wie de zaak in de huidige vorm wenst voort te zetten en de succesformule wenst te behouden, mag gedurende een overgangsperiode de nodige ondersteuning van Lieven en Ireen verwachten.

2) De productieruimte en bijhorende woonst lenen er zich toe om zonder winkelverkooppunt verder te gaan als een onderneming die uitlevert aan collega’s.

3) De zaak heeft een mooie omzet op vlak van bakkerij en patisserie. Voor de durvers zou het een uitdaging kunnen zijn zich in één van beide aspecten te specialiseren.

4) Omzetmatig zijn er immense uitbreidingsmogelijkheden mogelijk. Zo kunnen kandidaten de winkel perfect meer dagen extra openhouden. Leveren aan catering, collega’s of feestzalen is ook mogelijk.

Interesse om verder te bouwen aan dit unieke concept?


Het unieke concept is een bewezen succesformule.
Zin om in de voetsporen van Lieven en Ireen te treden
en de weekendstore verder uit te bouwen?
NEEM DAN CONTACT OP MET
zaakvoerder Lieven Crabbe op het nummer 0485-16 19 18.
Alleen ernstige kandidaten gewenst. Immo gelieve zich te onthouden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.