Crèmerie Veron wint aan populariteit door bronzen medaille op Carpigiani Challenge

Crèmerie Veron, een ijswinkel in Antwerpen, heeft een aanzienlijke boost in populariteit gekend na het winnen van een bronzen medaille op het Belgisch kampioenschap ijs eerder dit jaar. De eigenaars,Ilyas Aarab (25) en Florian Stigter Van Thillo (25), hebben ambitieuze plannen om meer Veron-vestigingen te openen in heel Europa.

De passie van het duo voor ijs ontstond toen ze tijdens hun studententijd samenwerkten in een ijssalon. Ze besloten de naam Veron te behouden voor hun winkel, die een rijke geschiedenis heeft als voormalige bakkerij uit 1522. Het behoud van historische elementen, zoals de originele houten schouw en een wapenschild op de gevel, draagt bij aan de unieke charme van de winkel. Veron richt zich op ambachtelijke kwaliteit, waarbij elke ijssmaak vers wordt gemaakt in hun eigen werkplaats en wordt opgeslagen in cilinders om de optimale temperatuur en smaak te behouden. De Speculoos smaak en de Caffé Bianco, een ijsje met witte koffiesmaak, behoren tot hun bestsellers.

Succes tijdens de Carpigiani Challenge

Deelname aan de Carpigiani Challenge, het Belgische ijskampioenschap, bracht onverwacht succes (bronzen medaille) en leverde hen een plaats op in het Gelato Festival World Masters in Italië. Aarab en Van Thillo hebben de ambitie om meerdere Veron-vestigingen te openen in andere Europese landen en daarbuiten. Ze erkennen dat dit een ambitieus doel is, maar ze geloven dat het haalbaar is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.