DAIRY TRADING INTERNATIONAL WORDT VAN BALLEGOOIJEN FOODS

Dairy Trading International (DTI Group), de groep waartoe Van der Pol (VDP) en Royal VIVBuisman (RVB) behoren, gaat vanaf 1 januari 2021 verder onder de naam Van Ballegooijen Foods (VBF). Van Ballegooijen Foods produceert gespecialiseerde roomboter, melkvet- en deegproducten van topkwaliteit op twee locaties in Nederland: Wijk en Aalburg en Zelhem. De groep is onder andere bekend van de roomboterfiguren die menige feestdis met Kerst en Pasen sieren en de reputatie van de pure butter ghee kent haar gelijke niet in het Midden-Oosten. Ook met haar degen maken de beste ambachtelijke bakkers meesterlijke producten en wordt het lekkerste cookie dough ijs bereid. Meer dan 130 medewerkers zetten zich elke dag met overgave in om klanten in binnen- en buitenland het beste te geven van wat Nederland in deze voedingscategorieën te bieden heeft. Van Ballegooijen Foods kan daarbij buigen op een rijk verleden met bedrijven die al in de negentiende eeuw actief waren.

Waarom een nieuwe naam?

De oude naam Dairy Trading International dekt de lading niet meer. Van Ballegooijen Foods is al geruime tijd niet enkel meer actief in de zuivelsector (dairy), maar ook in de bakkerijsector. De groep schoof geleidelijk op van de originele rol van handelaar (trading) naar die van voedingsproducent. Enkel het internationale karakter is al jaren niet gewijzigd. Nog steeds exporteren Royal VIVBuisman en Van der Pol kwaliteitsvolle producten naar meer dan 50 bestemmingen over de hele wereld. Met de nieuwe groepsnaam, Van Ballegooijen Foods, wordt het familiaal karakter van de organisatie beter belicht en profileert ze zich ondubbelzinnig als een voedingsgroep.


Wat verandert er nog meer? 

Bij een nieuwe groepsnaam horen natuurlijk ook nieuwe logo’s. Niet enkel voor Van Ballegooijen Foods maar ook voor de productpijlers Royal VIVBuisman (boter en melkvetproducten) en Van der Pol (deegproducten). Langdurig opereerden deze bedrijven onafhankelijk van elkaar. Dat alles wel onder de vlag van DTI. De voorbije jaren is er een ontwikkeling richting verregaande samenwerking tussen de bedrijven ingezet. De nieuwe logo’s willen die verbondenheid uitstralen. Deze samenhang in stijl belichaamt de evolutie van het voorbije decennium van een groep zelfstandige bedrijven naar een geïntegreerd geheel.

De nieuwe logo’s willen daarnaast ook beter uitstralen wie Van Ballegooijen Foods is als voedingsgroep, welke waarden ze belangrijk vindt. Topkwaliteit, vertrouwen, degelijk, traditie, hoffelijk en ondernemend, maar ook het predicaat Koninklijk voor Royal VIVBuisman en de status van Hofleverancier voor Van der Pol hebben bij de ontwikkeling van de nieuwe logo’s dan ook heel sterk als leidraad gefungeerd. De belangrijkste inspiratie werd echter gevonden in de contouren van een blok roomboter, de rode draad door al de producten van Van Ballegooijen Foods.


Van Ballegooijen Foods kijkt dankzij een rijk verleden met vertrouwen uit naar de toekomst en heeft grote plannen om haar twee vestingen in Wijk en Aalburg en in Zelhem verder te laten ontwikkelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.