De “crème de la crème” van het vak komt samen tijdens Horecatel 

Stap binnen in een wereld vol smaak! Dé afspraak voor professionals uit de horecasector is terug, van 12 tot en met 15 maart 2023 in het WEX! Deze 56e editie telt bijna 350 exposanten, verdeeld over zes paleizen.

Een selectie van de belangrijkste leveranciers uit het hele land zal aanwezig zijn in de zes paleizen van het WEX. Op 23.500 m² kunnen geïnteresseerden een bezoek brengen aan de voornaamste merken van apparatuur en voedingsproducten voor koks, cateraars, grootkeukens en eethuizen, aangevuld met een volledig paleis gewijd aan de belangrijkste brouwerijen van het land en andere dranken (koffie, wijn, sterke drank en frisdrank). 

Verder kunnen bezoekers zich in het Gastronomiepaleis laten verrassen door lokale producenten en ambachtslieden die met plezier hun passie delen. 

Ook dit jaar is de “crème de la crème” van het vak aanwezig en zijn we blij om onder de 350 aanwezige exposanten ook nieuwe ondernemingen te mogen verwelkomen. Zo zijn tijdens deze editie de volgende bedrijven voor het eerst of opnieuw aanwezig: Vanheede, Croky, Westmalle, Diamond, LA StreetFood, Jardin Confort, Gourmet Selection/Valhorna, Artiosi, Horecatech, Pastridor – Lantmännen Unibake, Fribona, Brasserie Dilewyns en La Provençale.

Een sterrenambassadeur

Elk jaar neemt een chef-kok de rol van ambassadeur op zich om de kleuren van Horecatel en zijn programma met culinaire demonstraties te promoten.

Mario Elias, van de voortreffelijke sterrenzaak “Le cor de chasse” in Wéris, zal deze rol tijdens deze nieuwe editie op zich nemen en de Master Stage in het Gastronomiepaleis voor zijn rekening nemen. 

Onze chef-kok stamt uit een familie met meerdere generaties van koks en beleeft al meer dan 20 jaar zijn passie in een oase van rust nabij Durbuy. 

Zijn culinaire kunst, die gastronomie en moderniteit combineert, is geïnspireerd op het land dat hem omringt, waar wild en seizoensproducten een bijzondere plaats innemen.

Op het programma

  • Gerenommeerde ondernemingen komen op de proppen met een waaier aan creatieve oplossingen voor elk culinair beroep.
  • Tal van culinaire demo’s met chef-koks van hoog niveau vullen de Master Stage van Paleis 6 (nog even geduld, het programma staat nog te pruttelen!).
  • Vier jonge chef-koks kruisen op dinsdag 14 maart om 13.00 uur de degens voor de “Trophée Éric Martin”.

In de praktijk 

  • Van zondag 12 tot en met dinsdag 14 maart in het WEX in Marche-en-Famenne, van 11.00 tot 19.00 uur (toegang tot 18.30 uur). Woensdag 15 maart, van 11.00 tot 18.00 uur (toegang tot 17.30 uur).
  • Toegang uitsluitend voor professionals (gratis met uitnodiging, € 70 zonder uitnodiging, € 6 voor studenten op woensdag)
  • Volledige programma op www.horecatel.be

Volledige programma op www.horecatel.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.