De eerste Belgische Dunkin’ is een feit

De eerste winkel van de Amerikaanse keten Dunkin’ in ons land is een feit. In Antwerpen kun je voortaan op de Keyserlei gekleurde donuts kopen.

In Antwerpen heeft Dunkin’ (voorheen Dunkin’ Donuts, nvdr.) zijn nieuwe winkel geopend op de Keyserlei 49, tussen het station en de Meir. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in donuts is van plan om in totaal vijftien winkels in ons land te openen.

Relletje

Bij die opening is midden juni 2020 nogal wat beroering ontstaan. De eerste zeven gasten kregen een jaar lang gratis donuts. Omdat enkele mensen de dag voordien reeds aan de winkel stonden aan te schuiven en de politie hen na een tijdje allemaal naar huis stuurde omdat er nog steeds een verbod op samenscholingen (coronacrisis) heerst, werden hun namen door het personeel genoteerd en kregen zij het beloofde cadeautje. Belangstellenden die zich de dag daarna – op de openingsdag zelf – aanmelden zagen hun kans verkeken. Dat lokte wel enkele boze reacties uit.

Suikerbom

Opvallend is ook dat niet alle Vlaamse media even positief schrijven over dit nieuwtje. Er werd gewaarschuwd dat donuts veel te veel calorie├źn en suiker bevatten. “Het is goed om jezelf eens te trakteren bij een speciale gelegenheid, maar slecht om dit dagelijks te doen! “

Roberto Fava, de franchisepartner die de Amerikaanse keten van donuts en koffie naar Nederland bracht, is ook voor deze eerste winkel in Belgi├ź verantwoordelijk. Eerder hoopte hij dat er in heel Belgi├ź zo’n vijftien winkels zouden worden opgericht.

Donuts heeft meer dan 12.200 winkels in 45 landen.