De eerste Belgische Dunkin’ Donuts laat op zich wachten

Volgens verschillende berichten in de media zou de eerste Belgische Dunkin’ Donuts deze maand (maart 2020) openen in Antwerpen. Roberto Fava, een van de franchisepartners die de Amerikaanse keten van donuts en koffie naar Nederland bracht, zegt nu dat er nog geen definitieve keuze is gemaakt tussen Antwerpen en Brussel. Vorig jaar stelde hij nog dat er vier zaken open zouden gaan in België, maar ook dat lijkt nu wel voorbarig!

Vorig jaar vertelde Fava in RetailTrends: ” Dunkin’ opent volgend jaar maart zijn eerste vestiging in België. Antwerpen heeft daarbij de primeur! Het plan is om de komende vier à vijf jaar zo’n tien winkels per jaar te openen”, meldt Fava. Het gaat daarbij om ongeveer zes winkels in Nederland en een stuk of vier in België. “

In Antwerpen circuleerde het gerucht dat de eerste Dunkin’ Donuts in de oude fabriek van Van Opstal – Van Boxel aan de Keyserlei 49 zou komen. Maar vandaag waait er blijkbaar een totaal andere wind. Fava stelt in hln: “Het is waar dat we van plan zijn om dit jaar onze eerste vestiging in België te openen, maar er was geen definitieve keuze tussen Antwerpen en Brussel. We kunnen dus nog steeds niets definitief zeggen over de eerste Belgische Dunkin’ Donuts”.

Op ATV-niuews vermeldde men op 2 maart dat de keten er heel zeker komt en wél in Antwerpen op de plaats zoals boven beschreven. De berichten zijn dus heel tegenstrijdig!

Het eerste nieuws over de komst van Dunkin’ Donuts in ons land dateert van 2015. Er zijn al 22 Dunkin’ Donuts winkels in Nederland en 12.500 winkels wereldwijd.

Beeld: Wikimedia Commons

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.