Co-Pains biedt steeds meer culinaire producten aan

Bij Co-Pains, de oude bakkerij van De Keersmaeker in Schoten, kan je sedert begin mei niet alleen broden en ontbijtkoeken kopen, maar ook Serge Lamoral’s taarten proeven. En sinds kort is de bistro – naast de bakkerij – ook weer open. Met lekker vlees dankzij slager Jef Desender, maar ook met de hulp van Liesbeth Bastiaensen (soepservice) en Ilse Vekemans (specialist croques).

Begin mei ging Co-Pains open. Opeens lagen er weer broden op de plank in de bakkerij, waar Louis De Keersmaeker en zijn voorvaders 113 jaar hadden gewerkt en geleefd. De winkel stond maandenlang leeg na het faillissement van Droes’Art. Patrick Biscop, schoonzoon van Louis, nam de bakkerij terug over en zocht hulp bij de uitbating ervan. Hij en Serge Lamoral, een van de grootste banketbakkerstalenten van de regio verzamelden een aantal culinaire vrienden rond zich om een start-up op te zetten. Er worden brood en koeken van Patrick Biscop verkocht, taarten, van Serge Lamoral, ijs van Geybels en afhaalmaaltijden van chef Oichai Thiamwong. De bevolking in Schoten reageerde enthousiast.

Butcher Jef en Flavour Jay

“De eens zo populaire bistro naast de bakkerij stond aanvankelijk nog leeg. De mensen vroegen wanneer die weer open ging?”, legt Serge uit. “We zijn bewust begonnen met een klein, beperkt menu, maar het is geweldig hoe snel die werd uitgebreid met hapjes van andere jonge culinaire talenten uit de streek. Zo vervoegde Jef Desender de vriendengroep. “Jef belegt de broodjes op onnavolgbare wijze. Ilse Vekemans zorgt voor verse soep. Liesbeth Bastiaensen, een andere ondernemende vrouw die een foodtruck heeft, levert haar heerlijke croques en andere hapjes (Flavour Jay).

Co-Pains, bakkerij en bistro, Paalstraat 7, Schoten

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.