De Poperinge Bakkersvereniging vierde haar 125-jarig bestaan

De Poperinge Bakkersvereniging, die haar 125-jarig bestaan viert, organiseerde onlangs ter gelegenheid hiervan een bakkerij-evenement. Pedro Ameel, voorzitter van de Poperinge Bakkersvereniging en vicevoorzitter van de Bakmeesters West-Vlaanderen, reflecteert over de uitdagingen waarmee bakkers geconfronteerd worden en de toekomst van het beroep. Ondanks de moeilijkheden gelooft Ameel dat het bakkersambacht nooit zal uitsterven.

De Bakkersvereniging Poperinge vertegenwoordigt de bakkers uit Poperinge, Heuvelland, Vleteren en Langemark. De vereniging komt op voor de belangen van de bakkers en behandelt zaken die het beroep aangaan. Pedro Ameel vertelt: “We behartigen de loonsonderhandelingen, de regels vanuit FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen), de FOD Economie, bieden fiscale ondersteuning en verlenen inlichtingen over beroepsbekwaamheid. Vroeger had je een diploma van bakker nodig om een bakkerij te mogen starten, nu is dat niet meer het geval”.

Op provinciaal niveau maakt de vereniging deel uit van Bakmeesters, waar alle lokale verenigingen onder vallen. Bakkers Vlaanderen vertegenwoordigt het beroep op Vlaams niveau en er bestaat een gelijkaardige organisatie voor Waalse bakkers. De Belgische Confederatie van Bakkers fungeert als overkoepelend orgaan voor het hele land en viert dit jaar haar 65ste Nationale Dag.

.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.