De Roeselaarse MSKA-bakkerijafdeling maakte een 30 meter lange kerstbûche

Om het verzorgend personeel in de lokale klinieken te steunen, maakten de leerlingen van de bakkerijafdeling van het MSKA in Roeselare een kerstbûche. Eentje van maar liefst 30 meter lang!

Het personeel van AZ Delta ontving die supergrote kerstbûche als dankuwel voor alle goede zorgen van het afgelopen jaar. Met de hulp van leerlingen van de 2e, 4e en 5e jaar van de bakkerijafdeling kon de school voor de tweede keer op rij het personeel van de zorg verwennen. Vorig jaar bakten de leerlingen al 1.500 kaaskoeken voor het verzorgend personeel van AZ Delta. De leerlingen hebben vrijwillig aan dit project meegewerkt.

Sponsor

Om deze grote kerstbûche te realiseren waren er veel ingrediënten nodig: 500 eieren, 20 kilo suiker, 12 kilo bloem, 50 liter slagroom, 10 kilo frambozen en 5 kilo chocolade. “Vorig jaar leek het ons leuk om een bedankje te sturen naar al het verplegend personeel in de ziekenhuizen in de regio”, vertelt lerares Isabelle Loontjens, die het project samen met haar collega’s Andy Vandenberghe en Johan Blomme coördineerde. “Het was dus snel duidelijk dat we ook dit jaar iets wilden doen. Eerst wilden we een kerstbûche van 20 meter maken. Wij hebben onze leveranciers gevraagd of zij de ingrediënten wilden sponsoren en zij waren direct enthousiast. Toen we alles binnenkregen, beseften we dat we gemakkelijk een kerststronk van 30 meter konden maken.”

Vrijwilligers

Twaalf studenten – 2de, 3de en 5dejaars die graag een vrije dag opofferden – kwamen op maandag 20 december om 8.30 uur naar school. “We hadden de week ervoor al veel voorbereid,” vertelt Isabelle. “De zanddeegbodem en de biscuit waren al klaar. Op maandag moest de bodem met slagroom, frambozen en chocolade ganache worden bedekt. Iedereen werkte had door. Als een deel van de stronk klaar was, werd die versneden en ingepakt. “Op verzoek van het ziekenhuis creëren we afzonderlijke porties, die ook elk individueel worden versierd. In totaal was ons gebak goed voor 1.000 porties. Die gingen naar de ziekenhuizen van AZ Delta in Roeselare, Menen en Torhout.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.