Oven Bakkerij Laermans in Kessel-Lo implodeert

Bij Bakkerij Laermans in Kessel-Lo is dinsdagmorgen 21 december kort voor openingstijd brand uitgebroken in een van de bakovens. De brand werd geblust met de hulp van de brandweer, maar de schade was groot. Vlak voor de feestdagen moet Danny veel klanten teleurstellen.

De brand in bakkerij Laermans aan de Holsbeeksesteenweg in Kessel-Lo brak uit omstreeks 6.30 uur. Op dat moment was Danny al uren aan het bakken, maar net voordat hij de deuren van zijn winkel wilde openen, implodeerde een van de ovens: “We weten niet precies hoe het vuur is ontstaan, maar het verspreidde zich heel snel, doordat de dampkap oververhit raakte. We deden ons best om het vuur te doven met een natte doek en een tuinslang, maar we moesten toch de brandweer bellen. Je kunt een brandende oven niet doven. De oven is volledig vernield; we hebben ook veel rook- en waterschade in het atelier.”

De bakkerij zal haar werkzaamheden voor Kerstmis niet kunnen hervatten.

De bakkerij Laermans is een van de weinige ‘warme’ bakkerijen in de streek. Danny vertelt: “Chocolade, pralines, brood, koffiekoeken, patisserie: het wordt hier nog allemaal in het eigen atelier bereid. Voor de feestdagen hadden we al een groot aantal speciale bestellingen ontvangen.”

“Maar dat zal nu niet meer lukken. We hebben wél een tweede oven, maar de schade is zo groot dat we het niet zullen redden voor Kerstmis. Eerst moet alles schoongemaakt worden. De timing kon niet slechter zijn. Hopelijk zijn we voor oudejaar weer operationeel.”

Lees het VRT-artikel hier

Bakkerij Laermans, Holsbeeksesteenweg 200 3010 Leuven, Belgium

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.