Derde winkel voor Tartine&co

Ellen Poels en Rudi De Schepper van Tartine&co openden op vrijdag 1 mei 2020 een nieuwe bakkerij in de Bovenstraat in Branst (Bornem). Ellen en Rudi kregen vraag vanuit Branst om ook daar een filiaal te openen.

Tartine&co heeft al winkels in het centrum van Bornem en Hingene. “Maar sinds de laatste bakker van Branst in het voorjaar van 2019 verdween, kregen we veel verzoeken vanuit Branst. Een paar jaar geleden waren er nog twee bakkers in Branst, en ook in de supermarkt kon je brood kopen. Nu was er enkel nog de plaatselijke slager die brood verkcoht. Dus reden er veel mensen naar Bornem of Temse. Eerst deden we een zelfonderzoek en ken na of we wel een derde winkel aankonden en of het met de huidige productieruimte haalbaar was. Toen bleek dat het mogelijk was, hebben we niet geaarzeld en konden we ons vestigen in de winkel waar Paul Joos ooit een bakkerij had, op de hoek van de Benedenstraat”.

Coranacrisis

Op tv toonden ze het reeds dat de mensen tijdens deze crisis niet langer hun brood in de supermakrt willen snijden. En ook tegen de lange rijen in de supermarkt kijken ze op. Een warme bakekr om de hoek is dan wel een welkome afwisseling. “Vandaar dat we hard geloven in het bestaan en het belang van de warme bakkerij”; vertellen Ellen en Rudi. “Wij zijn ook streng in onze winkel tijdens de coroancrisis. We hebben alle nodige voorzorgen genomen: in Branst kunnen niet meer dan twee klanten tegelijk binnenkomen en er is een plexiglasmuur tussen de verkoper en de klanten.”

Ijs

Tartine&co verkoopt nu ook ijs in haar bakkerijen. “Traditioneel ijs van ijsbereider François uit Sint-Niklaas”. Onze winkel in Hingene ligt vlakbij het park, waar veel mensen komen wandelen. En in Branst bevindt de winkel zich op een steenworp afstand van de Scheldedijk. Dus we hebben een grote vraag naar ijs. IJs dat in gesloten potjes wordt verkocht en op straat of op de bank kan worden opgegeten.”

B&B wenst het koppel veel succes!

Tartine&co, Bovenstraat 2, Branst

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.