Bakker Gert opent tweede winkel in Wortel

Maandag 4 mei opende bakker Gert (Peeraer) uit Rijkevorsel in Wortel (Hoogstraten) een tweede winkel op de hoek van Worteldorp/Sint-Janstraat. Voor de inwoners van Wortel zal dit een geschenk uit de hemel betekenen, want alle bakkerijen die er tot voor kort nog waren, deden afgelopen jaar de deuren dicht.

Gert Peeraer (47) bakt al tien jaar brood in zijn bakkerij aan de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel. Daarvoor runde Gert negen jaar lang een bakkerij in Wechelderzande (Lille) . Maar ondertussen is er familiaal ook veel veranderd. Stef, de zoon van Gert en zijn zuster Anita zijn in de bakkerij komen weren. “Zo zijn we een klein familiebedrijf geworden. Vroeger leverde ik veel brood aan kleine buurtwinkels, maar dat wordt steeds minder. Stef heeft altijd gezegd dat hij niet meer wil leveren aan deze kleine winkels, maar liever een tweede bakkerij wilde beginnen.

Zoektocht

We gingen dus op zoek naar een goede locatie in de buurt. Allereerst zochten we een plek die geen concurrentie zou betekenen voor de bakkerij in Rijkevorsel. Aan de andere kant mocht de nieuwe locatie ook niet al te ver verwijderd zijn van de eigen winkel, want dan verlies je teveel tijd met over en weer rijden. De nieuwe plek in Wortel voldeed aan beide condities. We bakken nog steeds al onze producten in Rijkevorsel, want er is in het atelier in Wortel is er weinig plaats. Er staat enken een oven.

Motivatie

De voorbereidingen voor de nieuwe winkel in Wortel die maandag 11 mei 2020 moet openggaan, draaien op volle toeren. “Het is de bedoeling dat ik daar in de winkel ga staan” zegt Anita (50). “De nieuwe winkel vormt een uitdaging, maar is ook een extra motivatie om aan de slag te blijven”, vertelt Anita. “We verkopen brood en gebak, maar er is ook wat kaas en voorverpakte charcuterie in het aanbod opgenomen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.