De eerste editie van de ‘Golden croissant’ was zonder meer een succes. De wedstrijd van Les Ambassadeurs du pain en Aspirant Baker klokte af op 57 inschrijvingen. Dertien bakkers mogen intussen de titel van ‘gouden croissant’ voeren.
Een jury van vijf professionals onderwierp de croissants één voor één aan een grondige evaluatie. En het moet gezegd: het niveau van de deelnemers was hoog. Zes deelnemers behaalden minsten 70/100, goed voor een bronzen medaille. Achttien deelnemers behaalden zilver, met minstens 80/100. Tot slot waren er dertien bakkers die meer dan 90/100 scoorden: goed voor de ‘gouden croissant’. De uitreiking van de prijzen vond plaats tijdens de vakbeurs Saveurs & Métiers in Namen.
Voor de winnaars vormde de wedstrijd een bevestiging van hun kunnen. Wie niet in de prijzen viel, ziet zich gemotiveerd om volgende keer beter te doen. “Ons ambacht verdient erkenning”, klonk het bij de organisatie. “Met de wedstrijd willen we de gepassioneerde bakkers belonen. Er komt daarom zeker een volgende editie.” Naast een oorkonde kregen de bakkers een mooi kunstwerk en een sticker voor op hun uitstalraam.
De dertien winnaars van de ‘Gouden croissant’
Tom Arickx (Patisserie Arickx, Aalter)
Damian Cassimon (Bakkerij Cassimon, Braine-le-Château)
Jimmy Coenen (Bakkerij Coenen, Lummen)
Remi Decae (Coudekerque)
Damien Lambot (Carlsbourg)
Alexandre Morsomme (De Baere, Knokke-Heist)
Thomas Neyrinck (Patisserie Neyrinck, Berchem)
Gert Rots (Deinze)
Tom Smet (A Tatin, Herentals)
Peter Stevens (Amandino, Belsele)
Lars Van den Wijngaert (Bakkerij Larise, Zulte)
Mark Vander Cluyzen (Tartelier de Mark, Steenkerque)
Patrick Vranckx (Boulangerie-pâtisserie Vranckx, Namen)
Bijschriften foto’s:
De uitreiking van de bronzen, zilveren en gouden croissants vond plaats tijdens de vakbeurs Saveurs & Métiers.
Geef als eerste een reactie