DINA BEN TAIB wint Aspirant Baker

Op de finale van het Belgian Championship Aspirant Baker heeft Dina Ben Taib de gouden medaille in de wacht gesleept. Ella Lenjou en Pina Gonçlaves vervolledigden het podium.

De finale van het Belgisch kampioenschap voor jonge bakker vond plaats tijdens de vak-beurs Broodway in Kortrijk. Opvallend was dat de deelnemers dit jaar voor het eerst een opdracht rond nutritioneel brood kregen voorgeschoteld. Ze moesten een brood met nutriscore A bereiden en dat tegelijk van een interessante smaak voorzien. Ella Lenjou – winnares in die categorie – overtuigde de jury door het gebruik van desem, gekiemde granen, cacaonibs en mosterdkorrels.

Allemaal winnaars

Dina Ben Taib haalde doorheen alle categorieën – waaronder brood, stok-brood en viennoiserie – de hoogste score. Ze is de terechte winnaar van deze achtste editie. Pina Gonçlaves behaalde brons. “Maar eigenlijk zijn alle deelnemers winnaars”, herhaalde Guido Devillé van Aspirant Baker bij de prijsuitreiking. “Ze zijn echt overtuigd van ons ambacht. Acht op tien voormalige deelnemers van onze wedstrijd hebben intussen een eigen zaak, werken in het onderwijs of als demonstrateur.”

Voormalige finalisten van Aspirant Baker duiken na hun deelname trou-wens meer dan eens op in andere vakwedstrijden. Zo vertegenwoordigde Guilliaume David, die zilver behaalde op het BK Aspirant Baker in 2019, ons land samen met Stefan Van Daele tijdens de Mondial du Pain. Je leest er meer over in de volgende editie van het magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.