Togo Matsuda is de nieuwe Belgian Chocolate Master

Togo Matsuda vertegenwoordigt ons land op de internationale finale van de Chocolate Masters. Hij won de Belgische preselectie tijdens een spannende finale. De jonge Japanner liet tijdens de wedstrijd van Cacao Barry, die live te volgen was op de vakbeurs Broodway, Oliver Van Nueten en Wim Vyverman achter zich.

Togo Matsuda is afkomstig uit Japan, maar werkt al enkele jaren in het atelier van Yasushi Sasaki in Brussel. Kenners die dat horen, spitsen dan al meteen de oren. Sasaki staat niet alleen bekend om zijn hoogstaande patisserie, maar ook om zijn strikte, typisch Japanse discipline achter de schermen. Die ervaring zorgde er ongetwijfeld mee voor dat Togo Matsuda tijdens de Belgische finale de beste score behaalde, ook al presteerden me-dekandidaten Oliver Van Nueten uit Knokke-Heist en Wim Vyverman uit Sint-Niklaas evenzeer op bijzonder hoog niveau.

Beeld: Wim Vyverman won de publieksprijs.

Indrukwekkende praline

Als centrale opdracht kregen de deelnemers de taak vorm te geven aan ‘de chocolade van morgen’. Ze deden dat onder meer met een 3D-showstuk, waarmee ze telkens verwezen naar een positief toekomstig wereldbeeld. Bij de diverse opdrachten – onder meer een vegan snack to-go en een recept met een lokaal product – maakte Togo vooral indruk met zijn praline.

Beeld:Finalist Oliver Van Nueten in opperste concentratie

Hij combineerde kaffir limoen, sinaasappel en speculoos, met daarbij een karamelganache met grof gemalen Guérandezout en de donkere bio-origi-nechocolade Madirofolo uit Madagaskar.

De jury riep Togo Matsuda uit tot winnaar van de Belgische preselectie, wat hem een ticket oplevert voor de internationale finale van de World Chocolate Masters in Parijs in oktober 2022. Wim Vyverman won met zijn 3D-showstuk de publieksprijs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.