Marcolini viert 20 jaar “bean to bar’ met 10 grands crus en 10 creaties

Met 20 nieuwe repen viert Chocolatier Marcolini de 20e verjaardag van zijn “bean to bar”, waarmee hij in 2001 zijn chocolade creëerde. Tien daarvan zijn zogenaamde grands crus, tabletten pure chocolade gemaakt met cacao uit de hele cacaogordel van Zuid-Amerika tot Azië en Afrika, en tien zijn zogenaamde creaties: pralines, noten en chocolade met cacaonibs.

De grand cru’s zijn pure chocolades met een cacaogehalte van 72% of 85%, terwijl de creaties een iets minder uitgesproken pure chocoladesmaak hebben. Pierre Marcolini vertelt erover: “China, India, Indonesië? Ik wilde chocoladeliefhebbers meenemen op een reis om hen een zo breed mogelijk smakenpalet aan te bieden. Soms fruitig, soms kruidig of zelfs kruidig met houttonen”.
“Wij zijn in de wereld van de planten, en net zoals bij de wijn en de druiven onderscheidt de cacaoboom zich door zijn oorsprong. De herkomst is afhankelijk van de streek waar de plantage zich bevindt en draagt bij tot de smaak en het karakter (kruidig, bloemig, fruitig, enz.) van de boon. Een grand cru wordt gekenmerkt door de zeldzaamheid en de herkomst van de bonen, de lengte van het mondgevoel en de diepte van de aroma’s”.

De combinaties zijn te vinden in de creaties waar de omringende chocolade soms heel subtiel is, maar dit doet niets af aan de smaak. Pierre Marcolini: “Hier wordt de beste chocolade gecombineerd met praliné Maison, gedroogd fruit, cacaonibs… En voor de liefhebbers van een meer discrete, meer luchtige smaak vinden we binnen deze familie ook een melkchocolade en een witte chocolade..

8 euro per reep, 64 euro per emmer van 10 repen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.