Qraline, een praline die lacht, leeft en beweegt

Chocolaterie Vereecke in Menen is na 125 jaar nog steeds vernieuwend. Met Qraline brengt de onderneming een hoogtechnologische vernieuwing op de markt. De chocolatier Frank Dhondt: “Door een QR-code op een chocolade te scannen, is het nu mogelijk een video, een foto of een bericht te verzenden.

Frank Dhondt en Katleen Vereecke runnen al bijna 30 jaar de chocolaterie, maar de geschiedenis gaat 125 jaar terug. Samen met hun dochter Jozefien Dhondt en haar vriend, kwamen ze op de idee van de Qraline. Met alle QR codes die we tegenwoordig gebruiken, wilden ze een QR code op een praline drukken. Een QR-code die kan worden gekoppeld aan een persoonlijke film of een origineel bericht.

“Een hoogtechnologische traktatie. Deze praline lacht, leeft en beweegt” , stelt Frank Dhondt trots.

Details

De vriend van dochter Jozefien ontwikkelde de software zodat de berichten alleen via de code en een specifieke website toegankelijk zijn. En de code moet op de chocolade gedrukt worden. Daar zette chocolatier Frank zich aan. Het bleek aanvankelijk moeilijker dan gedacht. “QR-codes met films en foto’s zijn zeer gedetailleerd, dus al die details moeten ook kloppen. Bij elke bestelling, scannen we de code meerdere keren zelf, zodat we weten of het al of niet werkt”.

Ambities

Katleen is trots op Qraline: “Een chocolade die leeft, lacht en beweegt. We zijn opgetogen en trots. Het is echt iets unieks. Zo uniek dat we de idee en de naam gepatenteerd hebben. Wij hopen met dit product de Belgische grenzen te kunnen oversteken.”

https://www.qraline.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.