Eerlijk brood door kweek eigen graan

Het  is niet de eerste keer dat Luc David van bakkerij De Cock uit Oostende van zich laat spreken als het om de kwaliteit van het brood gaat. Reeds vroeger liet hij noteren dat hij enkel broden wilde bakken die gemaakt zijn van puur graan, zonder beroep te doen op hulpgrondstoffen, broodbereidingsmiddelen of andere industriële toevoegingen. Vorig jaar besloot hij om een eigen biograan te kweken in samenwerking met een lokale boer. Vandaag gaat hij nog een stapje verder.

Om de kwaliteit van het graan nog beter in de hand te hebben werkte hij al sedert vorig jaar met een lokale boer, nl. Klaas De Vreese en Teja De Prins van de biologische Caipashoeve in Leffinge samen om ‘Camp Rémy’ -een eigen biograan – te kweken. Die weg wil hij vandaag verder uitbreiden.

Zes biogranen

Voortaan teelt Luc David zes eigen bio-oergranen op de Caipashoeve in Leffinge. De wintertarwe Camp Rémy wordt dit jaar aangevuld met de oergranen spelt, emmer, eenkoorn, rode quinoa en amaranth.  Na de oogst wordt het graan vermalen in ‘De Witte Molen’ in Oudenburg en komt dan zo de bakkerij binnen waar het verwerkt wordt tot biologisch brood. Bekend zijn de desembroden van Bakkerij De Cock die door een tragere gisting heel lekker zijn en bijzonder goed voor de spijsvertering.