Eind dit jaar opent Joost Arijs een bakkerij naast huidige zaak

Gerenommeerde Gentse patissier en chocolatier Joost Arijs (35) en zijn vriendin Elke De Baerdemaeker (33) open later dit jaar een bakkerij in het leegstaande bankfiliaal naast hun bestaande zaak in de Vlaanderenstraat in Gent. Daar zullen ze brood en koffiekoeken verkopen.

Patisserie & Chocolaterie Joost Arijs is al tien jaar gevestigd in de Vlaanderenstraat, tussen het restaurant Vrijmoed en het bankkantoor van de Fintro. De bank verlaat binnenkort het pand. “Een kans”, dacht het koppel. “We openen een nieuwe bakkerij op die plaat, Joost Arijs The Bakery, naast onze huidige winkel,” vertellen ze, “The Bakery zal kwaliteitsbrood en -gebak verkopen. De ateliers van beide zaken zullen n verbonden zijn, maar het zullen twee aparte zaken zijn.

Desem

De renovatie begint in september en tegen het einde van het jaar zullen de klanten de bakkerij kunnen bezoeken. “We gaan werken met zuurdesem en langzame fermentatie om veel smaak in de broden te krijgen,” zegt Joost Arijs. “Voor mij gaan patisserie niet honderd procent samen met brood, dus dat zul je er niet vinden.

Vandaag is Joost Arijs al met de voorbereidingen begonnen. Er wordt al brood gebakken en getest. Dit is de basis om straks bij de opening kwaliteitsproducten te kunnen aanbieden “We zijn op zoek naar goede granen en meel en testen allerlei machines uit. We leggen de lat erg hoog, zoals we met al onze producten doen.

www.joostarijs.be