Bakkerij Van Bedaf is beste bakker van Antwerpen

Voor Bakkerij Van Bedaf uit Essen is het een feestelijke periode. Eerst ontvingen ze de titel van Beste Bakker van Essen en de provincie Antwerpen, daarna werd op 27 februari 2021 het dertigjarig bestaan gevierd. Een periode met een dubbel kroontje, dus! Johan Van Bedaf bedankt daarom zijn klanten: “Door jullie zijn wij verkozen tot Beste Bakker van Antwerpen en daarnaast ook nog eens gekroond tot 2de Beste Bakker van héél Vlaanderen”.

Het begon met een braakliggend terrein in de Velodreef in Essen. Johan Van Bedaf bouwde er zijn oorspronkelijke winkel en opende die 1991. Kwaliteit was altijd het sleutelwoord voor bakker Johan. En daar heeft hij zijn leven naar in gericht.

Perfect voorbereid

Al dertig jaar staat Johan om 00.30 uur op om alles perfect voor te bereiden. Alle producten worden met verse ingrediënten bereid en zelfs de verschillende confituren zijn huisgemaakt. En met succes, want steeds meer mensen vonden de weg naar Bakkerij Van Bedaf. In 2008 is het bedrijf na eerdere werken sterk uitgebreid. je kan er sedertdien op het terras van wat lekkers genieten.

Geweldige medewerkers

In de loop der jaren is de klantenkring enorm gegroeid, waardoor de bakkerij met recht de titel ontving van ‘Beste bakkerij van Essen en de provincie Antwerpen’ . Johan Van Bedaf: “We hebben tevreden klanten, van wie velen hier al sinds het begin komen. Maar we hebben het natuurlijk niet alleen gedaan. We hebben fantastische medewerkers die ons voor 200% hebben bijgestaan en elk hun steentje bijdroegen tot dit succes.”

30 jaar

Sedert kort vervoegt zoon Robbe ook steeds vaker de zaak. “Onze zoon had al op heel jonge leeftijd zijn hart verloren aan het vak. Hij volgde nog enkele andere oriëntatiecursussen, maar uiteindelijk kon hij zijn grote liefde voor het bakkersvak niet meer negeren. Hij rondde zijn bakkersopleiding af bij Syntra en werkt nu in een uitstekende bakkerij in Brasschaat, waar hij ook veel geleerd heeft. Na zijn uren in het atelier in Brasschaat steekt hij hier dagelijks als zelfstandig helper een handje toe. Zo kan hij de opgedane kennis in de praktijk brengen en is hij door zijn ruime ervaring een grote aanwinst voor ons bedrijf”, zegt Johan trots.

Uit het juryverslag van het Nieuwsblad

  • Het brood: “,,Carré en lichtbruin brood, zo hebben de mensen in Essen het hier graag”, zegt bakker Johan. De broodjes hebben een lekker knapperig korstje. Sinds kort heeft Robbe ook diverse zuurdesembroden in het assortiment. opgenomen en die smaken fantastisch. 4/5
  • Pistolets: “,,Vers en heerlijk. Goed gevuld ook, zeker geen lichte massa luchtbellen, maar lekker zacht en dens met een heerlijk korstje eromheen”. 4/5
  • Koffiekoeken: “Een van de beste croissants van onze rondreis. De ronde koeken met druiven of appels zijn ook erg lekker”. 4,5/5
  • Gebak: “Robbe is verantwoordelijk voor het gebak. De éclair bevat een heerlijke crème en de rest van het deeg is al even verfijnd. De chocoladezoenen zijn echte smaakbommetjes”. 4,5/5
  • De bakkerij: “Een warme familiezaak die jong en oud aantrekt. Zelfs Nederlanders komen tijdens de coronapandemie van over de grens om al dit lekkers te proeven. En met Sinterklaas kunnen de kinderen hun zelfgemaakte speculoos in de oven bakken. ” 4,5/5

Beelden: Facebook, website Van bedaf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.