Europe Chocolate Company wordt overgenomen door Barry Callebaut

De Barry Callebaut Groep heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Europe Chocolate Company (ECC), een Belgische particuliere B2B-fabrikant uit Malle van chocoladespecialiteiten en -decoraties. Wim Debedts, Vice President Food Manufacturers Western Europe bij Barry Callebaut: “Dit samengaan biedt veel groei-mogelijkheden en kansen.”

Deze strategische overname vergroot de toegevoegde waarde van de specialiteiten van de Barry Callebaut Groep, waardoor het bedrijf kan inspelen op de toenemende vraag van voedingsproducenten naar chocolade- en decoratiespecialiteiten op maat. De integratie van ECC breidt de gespecialiseerde chocolade molding mogelijkheden van Barry Callebaut uit en stelt de Groep in staat om op maat gemaakte oplossingen aan te bieden dankzij de geavanceerde, intern ontwikkelde technologie van ECC.

Europe Chocolate Company

ECC produceert al sinds 1993 speciale chocolade-ingrediĆ«nten. Vandaag produceert ECC een brede waaier van industriĆ«le speciale chocolade en decoraties in tal van smaak- en kleurvariaties, waaronder batons, krullen, brokken, bladeren en schaafsel. Dankzij de flexibele productiestructuur kan het bedrijf aan een groot aantal klanten leveren, zoals de koekjes-, bakkerij-, zuivel-, ijs-, zoetwaren- en voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf exploiteert een chocoladefabriek en een magazijn in Malle, dicht bij Antwerpen. Eric Van Tichelen, Managing Director van ECC: “Ik ben erg trots op de gespecialiseerde chocoladeactiviteiten die we de voorbije 30 jaar vanuit het niets hebben opgebouwd. Door toe te treden tot de Barry Callebaut-familie zal ECC sneller kunnen groeien, met toegang tot nieuwe klanten en nieuwe regio’s via een breed verkoopnetwerk, wat zal helpen om de unieke aanbiedingen nog beter in beeld te brengen.” Barry Callebaut-groep gelooft in de groeimogelijkheden van gecustomizeerde industriĆ«le chocolade-specialiteiten binnen hun eigen sterke groep.