Franse regering geeft bakkers een duwtje in de rug

De Franse regering steunt de Franse KMO’s en in het bijzonder de bakkers. Bedrijven die door de hoge energieprijzen in moeilijkheden zijn geraakt, kunnen in aanmerking komen voor uitstel van betaling. Dit werd aangekondigd door de Franse premier Elisabeth Borne.

De KMO’s en de 33.000 Franse bakkers kunnen uitstel van betaling van belastingen en sociale premies aanvragen, kondigde Borne op de radio aan.

De premier wil ook dat energieleveranciers bakkers, die na de oorlog in Oekraïne met een enorme stijging van de energierekening werden geconfronteerd, toestaan hun rekeningen over meerdere maanden te betalen.

Ondertussen treedt de Franse regering hard op tegen energieleveranciers. “Vandaag helpen energieleveranciers bakkers en KMO’s niet genoeg. Ik roep hen op meer en beter te doen, en wel nu,” stelde minister van Economie Bruno Le Maire na een bijeenkomst met de bakkerijsector. Na een vergadering met de energieleveranciers heeft Le Maire aangekondigd dat bakkers die onoverkomelijke energierekeningen per post ontvangen, hun contracten kosteloos kunnen opzeggen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.