Gratis brood en banket bij bakkerij Bouakline

Dit zijn moeilijke tijden voor veel mensen,” zegt Abdel Bouakline, die samen met zijn broer Mo de bakkerij Bouakline runt in Ninove, Nieuwerkerken en Wetteren, “dus uiteindelijk geven we onverkocht brood en banket aan mensen in moeilijkheden.

Het is een klein menselijk gebaar. Iedereen die nu, in deze tijd, meer problemen heeft, kan me bellen op 0486/26.75.71. Het enige wat je hoeft te doen is je naam te noemen en je kunt een pakketje ophalen. De afhaalmomenten vinden elke woensdag en zondag na sluitingstijd plaats. Normaal gesproken zijn we open tot 6.30 uur ‘s avonds, maar met de coronacrisis hebben we de sluitingstijd vervroegd naar 4.00 uur.

Bakkers aanmoedigen om hetzelfde te doen

“Ik hoop dat alleen mensen die het echt nodig hebben me bellen en er geen misbruik van maken. Met mijn initiatief wil ik andere bakkers aanmoedigen om hetzelfde te doen. Waarom zou je brood of taart weggooien als je iemand een plezier kunt doen? Ik ken geen enkele bakker die brood van een dag oud verkoopt. Warme bakkers verkopen immers vers zelfgebakken brood. Tot nu toe zijn de mensen positief.Op onze Facebook-pagina kreeg ons initiatief een massale respons.”