Heldergem krijgt nieuwe bakkerij

Heldergem, een deelgemeente van Haaltert, heeft na drie jaar opnieuw een bakkerij “Luvland”. In deze vestiging in de Heldergemstraat wordt niet enkel brood en gebak, maar ook traiteurproducten, tabak en zuivelproducten aangeboden. Het is beslist een opsteker voor de hele buurt!

De gemeente Haaltert heeft 18.000 inwoners, waarvan tien procent in de gemeente Heldergem woont. Er zijn weinig zelfstandige zaken, nl. een krantenwinkel, een café en een frituur. Daar is nu gelukkig ook een bakkerij bijgekomen.Toen de eigenaars Pieter Vogel en Els Segers van Luvland leerden dat het pand aan de Heldergemsesteenweg tot drie jaar geleden nog een bakkerij huisvestte vonden ze dit de ideale plek om er hun derde zaak in onder te brengen.

“We hebben al twee bakkerijen in Lovendegem. Online ontdekte ik dit pand en vond dat het een kans was voor ons. Tot dan toe had ik nog nooit van Heldergem gehoord, maar na een snelle zoektocht in de buurt zag ik hier de mogelijkheden en kansen voor een derde bakkerij voor ons”, zegt Pieter Vogel.

Catering

De nieuwe bakkerij is ook een kleine buurtwinkel waar je naast brood, peperkoek, zelfgemaakte chocolade, gebak en taarten ook vlees- en traiteurproducten, zuivelproducten, broodjes, conserven en tabak kunt kopen.

“Het openingsweekend was een groot succes. Alles was uitverkocht. En ondertussen leerden we ook dat de verkoop tijdens de weekdagen best meevalt”, vertelt Els.

Bakkerij Luvand is open op woensdag en donderdag van 19 tot 13 uur en 14 tot 18 uur, op vrijdag en zaterdag van 19 tot 16 uur en op zondag van 19 tot 12 uur.