Internationale Gelato Masterclass programma succesvol afgerond

Carpigiani, de gerenommeerde leverancier van gelato en ijsmachines, organiseerde onlangs een succesvol Gelato Masterclass programma in Bologna, Italië. Het exclusieve programma werd gehouden in samenwerking met JRE-Jeunes Restaurateurs, een vereniging van innovatieve chef-koks uit verschillende landen. De Masterclass was bedoeld om de kunst van het gelato maken te vieren en de gedeelde waarden tussen Carpigiani en JRE-Jeunes Restaurateurs te versterken.

Tien getalenteerde JRE-koks uit België, Duitsland, Italië, Nederland, Slovenië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk namen deel aan het programma. Onder de chefs bevonden zich gerenommeerde namen als Olivier Bauche, Patrick Jenal, Davide Botta, Aurora Mazzucchelli, Kars van Wechem, Ralph Hermans, Edwin Soumang, Ago Špacapan, Simon Petutschnig, Mark Dixon en Akash Pandey.

In de loop van twee dagen kregen de chef-koks de kans om van experts uit de sector te leren en verschillende aspecten van de productie van gelato en het gebruik ervan in desserts te verkennen. De professionals van Carpigiani, waaronder Matteo Andreola, Stefano Marinucci en Gabriele Vannucci, leidden boeiende sessies over onderwerpen als de basis van gelato, het Gelato Crystal-programma, de SyNthesis-technologie en Soft Serve Cocktail, het verwerken van gelato in dessertmenu’s en een rondleiding door de productielocatie van Carpigiani.

Nieuwe technieken

De Masterclass bood waardevolle inzichten, waardoor de chef-koks hun vaardigheden konden verfijnen en nieuwe technieken konden ontdekken om hun culinaire creaties te verbeteren. Het programma werd afgesloten met een vraag- en antwoordsessie, zodat de chef-koks konden communiceren met de instructeurs en hun begrip van de besproken concepten konden verdiepen. Deelnemers kregen ook de gelegenheid om het Gelato Museum te verkennen en zich onder te dompelen in de rijke geschiedenis en cultuur van gelato.

Carpigiani is trots op de organisatie van dit succesvolle Masterclass programma en toont hiermee zijn toewijding aan het ondersteunen van culinaire uitmuntendheid en het wereldwijd promoten van de kunst van het gelato maken. Het bedrijf blijft eersteklas apparatuur en middelen leveren om chef-koks en ambachtslieden in staat te stellen uitzonderlijke diepvriesdesserts te maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.