Zeewierbrood van bakkerij Petris staat in de kijker op event Kok@Zee

Kok@Zee, een populair culinair evenement in De Haan is klaar voor de zesde editie deze zomer. Zeewierchef Donald Deschagt heeft de deelnemers aangemoedigd om zeewier in hun gerechten te verwerken, wat heeft geresulteerd in een aantal opmerkelijke gastronomische primeurs. Een van die creaties is het authentieke zeewierbrood van bakkerij Petris.

Kok@Zee heeft in de loop der jaren duizenden fijnproevers naar Parkdomein La Potinière in De Haan gelokt. Het evenement toont een gevarieerd aanbod van gerechten gemaakt van lokale producten door de negentien deelnemende verkopers. De toevoeging van zeewier aan het menu benadrukt het belang van het werken met duurzame en lokaal ingekochte ingrediënten. Het evenement geeft ook prioriteit aan duurzaamheid voor het milieu en streeft naar een afvalvrije gelegenheid.

Zeewierbrood

Een van de opmerkelijke aanbiedingen dit jaar is het zeewierbrood dat is gemaakt door bakkerij Petris in samenwerking met zeewierexpert Donald Deschagt. Peter en Tristan Liekens van bakkerij Petris zochten naar een balans om ervoor te zorgen dat de zeewiersmaak het brood niet overheerst, en ze zijn erin geslaagd een uniek product te maken. Verwacht wordt dat het zeewierbrood goed zal passen bij zeevruchten, oesters, kaas en vleeswaren. Het evenement vindt plaats op 12 juli van 11 tot 22 uur en elk gerecht kost 8 euro. Jetons (muntjes) kunnen bij het evenement worden gekocht of van tevoren bij de dienst van toerisme.

Het event vindt plaats op 12 juli van 11 tot 22 uur in parkdomein La Potinière aan de Leopoldlaan. Je betaalt 8 euro per gerechtje. Jetons zijn te koop aan de kassa, maar ook in voorverkoop bij de toeristische infokantoren.

www.kokatzee.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.