Jongeren winnen voor het bakkersambacht

woman with protecet hairscarfat work in the bakery
Hygiëne is belangrijk in e bakkerij.

Zo’n driehonderd brood- en banketbakkers en patissiers uit heel België kwamen maandag 2 juni in Lokeren samen voor de 63ste nationale dag

Nationale dag

Kris Vervaet, voorzitter van de Lokerse bakkersbond: “We willen dat onze leden een fijne dag beleven. Daar is het in de eerste plaats om te doen, met een ontbijt, een boottocht of huifkartocht en een bezinningsmoment in de kerk bleek dit opnieuw een groot succes.

Bakkerij Vervaet in Lokeren aan het Lokerse Stationsplein

De fiere stad Lokeren

Bakker Vervaet: “het was fijn om al onze collega’s Lokeren te tonen. En de avond kon niet stuk met een mooi feestje. Maar er is natuurlijk meer … De nationale bakkersbond verdedigt de belangen van het bakkersambacht op fiscaal, sociaal als juridisch vlak in gans België. Die samenkomsten zijn de gelegenheid om eens met elkaar te overleggen. Je kan met elkaar praten. Informatie uitwisselen, vertellen over je nieuwste projecten, enz.

Onze missie

“We willen natuurlijk vooral ook de ambachtelijke bakkerij centraal stellen en die onder de aandacht brengen van jong en oud. We zijn trots op de verse producten die we dagelijks met de hand of ambachtelijk creëren. Bovendien willen we de jeugd inspireren. Onze job is door alle apparatuur en handige tools veel minder zwaar geworden. En we kunnen ook heel creatief zijn, wat het beroep toch aantrekkelijk maakt, niet?”