Kerstbuches – een streling voor de tong én het oog

De kerstcollectie van DelReY omvat verfijnde kerstbuches, die vast en zeker voor de spreekwoordelijke kers op de feesttafel zorgen. De buches bestaan elk uit een smaakvolle biscuit van amandel, hazelnoot, chocolade of citroen en een zachte mousse van frambozen, chocolade of Ruby chocolade. Met namen zoals Melbourne, Brisbane en Sydney nemen ze u als het ware mee op een rondreis doorheen Australië.

Ijscreaties – smeltend op de tong

DelReY creëert eveneens ijstaarten en -desserts, die variëren van een klassieke winterse ijsbuche met vanille en mokka tot een ijstaart in de vorm van een kerstman met vanille-ijs en frambozensorbet. Daarnaast vindt u bij DelReY een uitgebreide selectie aan fantasierijke ijscreaties, gaande van kleurrijke cadeautjes die bestaan uit mascarpone-ijs met een sorbet van aardbeien op een bodem van amandelbiscuit, tot een kerstslee uit nougat gevuld met vanille-ijs en een assortiment van sorbets.


Fantasiefiguren uit chocolade


Chocolatier DelReY voorziet in haar kerstcollectie ook een assortiment van fantasiefiguren uit chocolade, die zich lenen tot decoratie op de feesttafel. Enkele voorbeelden zijn de kaarsen en kerstballen die volledig zijn vervaardigd uit chocolade, alsook een chocoladekerstboom gevuld met parels. Mooi om naar te kijken én lekker om op te eten.


Kerstgeschenken uit chocolade


Ook voor kerstgeschenken kan u terecht bij DelReY. Een vriend, geliefde, kennis of medewerker kan u op deze manier verrassen met een assortiment van ambachtelijk bereide pralines. Enkele populaire voorbeelden zijn:
Kerstboompjes met pralinévulling: 8 kerstboompjes in chocolade gevuld met pralinévullingen van hazelnoot, gekarameliseerde hazelnoot, pistache en amandel.
Antwerp Fashion Collection: Assortiment van pralines met de smaken van fruit, kruiden en bloemen in combinatie met chocolade en dit alles verpakt in een luxedoosje.
Luxedoosje: Een luxe geschenkverpakking gevuld met een assortiment van pralines naar keuze. Deze luxedozen zijn beschikbaar in drie verschillende maten van 9, 16 of 25 pralines.

Over Delrey Opgericht in 1949, is DelReY als chocolatier en patissier al jaren een vaste waarde in het hartje van de Antwerpse binnenstad. Dankzij hun gekende pralines, verfijnde patisserie en tal van andere zoetigheden zijn ze wereldberoemd.Het familiebedrijf wordt sinds 1983 geleid door Bernard Proot en zijn vrouw Anne Seutin, die de zaak samen hebben uitgebouwd tot een bedrijf met meer dan dertig werknemers. Vandaag de dag heeft DelReY, naast de winkel in Antwerpen, ook haar Chocolate Lounge – waar zowel hartige als zoete gerechten gedegusteerd kunnen worden – en een webshop die wereldwijde verzending mogelijk maakt. Sinds 2004 is DelReY eveneens actief in Japan, waar ze voornamelijk terug te vinden zijn in Tokyo en tijdens de Valentijnsperiode in heel Japan met verscheidene pop-ups. In 1993 werd DelReY met chef Bernard Proot lid van Relais Dessert, een organisatie die de 100 beste patissiers ter wereld groepeert. Ook zoon Jan Proot slaagde in 2018 voor de toelatingsexamens van Relais Desserts en behoort daarmee tot de kruim van de internationale patissiers.