Les Tartes de Françoise opent 23ste winkel in Hasselt

Het historische pand De Gulden Sadel op de Hasseltse Havermarkt, waar vroeger Le Pain Quotidien in gevestigd was, wordt binnenkort gehuurd door een andere banketbakkerijketen. Les Tartes de Françoise, een Brussels bedrijf gespecialiseerd in ambachtelijke gebak opent er zijn 23ste vestiging in ons land.

De Bolle

“Het principeakkoord is er, we moeten alleen nog een paar details uitwerken en dan kunnen we van start”, zegt Olivier De Bolle, sales- en marketingdirecteur van Tartes Françoise. De Belgische keten werd in 1994 opgericht in Brussel, waar ze nu zes vestigingen heeft. We blijven ons netwerk uitbreiden en hadden Hasselt al lang op het oog. Nu is alles op zijn plaats gevallen. De Havermarkt is een uitstekende locatie met veel gastronomische gelegenheden. Onze huisgemaakte taarten zullen zeker een goede aanvulling zijn.

De Gulden Sadel is een hoekhuis gelegen aan de Havermarkt 12 te Hasselt. Het huis was tot het begin van de 20ste eeuw een woonhuis, waarna op de benedenverdieping een winkel werd geopend. “Nu trekken we er in, maar alleen op de begane grond en met één winkel. We hebben in geen van onze winkels een verbruikszaal”, zegt Olivier De Bolle. “We beginnen ook naar het buitenland te kijken. Misschien wordt de eerste winkel in Parijs wel een winkel met een verbruikszaal. Niets sluit uit dat we het later ook in Hasselt doen.”

December opening

De taarten worden allemaal met de hand gemaakt. “Zeventig procent wordt ’s nachts gebakken in Seneffe, waar ons centrale atelier is gevestigd en waar 70 bakkers werken”, legt De Bolle uit. “De rest bereiden we ter plaatse in de individuele winkels. Wat niet dezelfde dag verkocht wordt, verdwijnt uit de winkel. We bieden een hele reeks taarten aan die mensen verrassen die ze nog nooit gezien hebben. Om dit alles in goede banen te leiden, hebben we een tiental jobs in Hasselt, twee voltijdse, vier deeltijdse en een vijftal flexi-jobs voor studenten. We willen zo snel mogelijk open, maar alles hangt af van hoe snel we de winkel en de bakkerij kunnen inrichten. We hopen begin december klaar te zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.