Geert Vanderheyden (Bakkerij Heidi) geniet van succesvolle verkoop van nieuwe broden op basis van lokale tarwe

Geert Vanderheyden van bakkerij Heidi in Sint-Katharina-Lombeek maakt sinds kort Loemek-brood, dat zeer goed in de smaak valt. Het gaat om een project waar hij al enkele jaren mee bezig is. Brood van lokale tarwe aanbieden.

Met Loemeks wit, lichtbruin en meergranen liggen er sinds kort drie nieuwe broden in de schappen van bakkerij Heidi. Deze broden vormen geen uitbreiding van het toch al rijke assortiment van de bakkerij in Sint-Katherina-Lombeek. Het lomek-brood vervangt de klassieke witte, lichtbruine en meergranenbroden die hier tot voor kort werden verkocht.

Deze broden zijn vrij uniek. De tarwe die Geert hiervoor gebruikt wordt geteeld op de velden van landbouwer Bruno Opdenbosh in Ternat. Vandaar komt het rechtstreeks naar de bakkerij in Sint-Katherina-Lombeek,” legt Geert uit. “Het is een ingrediënt dat we al heel lang in onze desembroden gebruiken. Vanaf nu vind je het ook in onze gewone broden.”

Positieve feedback

Het veranderen van het graan was niet het enige probleem. Geert gooide zijn oude broodrecept weg. “Het doel was om ons brood een toegankelijkere smaak te geven zonder de houdbaarheid in gevaar te brengen, en we lijken daarin geslaagd te zijn,” vertelt hij

“De feedback van de klanten is zeer positief en we hebben de afgelopen twee weken dubbel zoveel broden verkocht als voorheen. Loemeks brood is een product waar Geert al heel lang van droomde. “Aan deze lancering is een aantal jaren van voorbereiding achter de schermen voorafgegaan”, legt de bakker uit. “Ik ben trouwejns altijd op zoek naar lokale samenwerkingen. Voor mij is dat potentieel een win-win verhaal! “

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.