Messe Stuttgart annuleert südback

südback zou in de herfst het eerste evenement van de bakkerijsector zijn geweest dat gepland was sinds de coronabeperkingen werden ingevoerd. Met de versoepelingen dacht de organisator dat het wél zou lukken om de beurs te laten plaatsvinden. Hiertoe werd een hygiëne- en veiligheidsconcept ontwikkeld om ervoor te zorgen dat de beurs in een veiligheidsmodus kon worden gehouden. Veel exposanten zijn echter onzeker . Deze onzekerheid manifesteerde zich onlangs in de vorm van annuleringen. Ondanks uitgebreide voorbereidingen werd deze ontwikkeling weerspiegeld in de vraag naar en het boekingsniveau van südback. Uit een exposantenonderzoek van Messe Stuttgart bleek dat er dit jaar geen adequate basis is voor südback”, aldus de organisatie.

De Messe Stuttgart is daarom genoodzaakt de beurs voor de bakkerij- en zoetwarenbranche van 17 tot en met 20 oktober 2020 te annuleren. “In de huidige omstandigheden kunnen we helaas niet het gebruikelijke en gewenste succes voor exposanten en bezoekers garanderen”, aldus Andreas Wiesinger, lid van de Raad van Bestuur van de Messe Stuttgart. “We betreuren de ontwikkelingen ten zeerste, omdat de bakkerijsector dit jaar zijn centrale platform voor de uitwisseling van informatie verliest. Dit platform zou nodig zijn geweest na deze moeilijke maanden met de corona-crisis”.

Exposanten steunen de beslissing

De beslissing werd genomen in nauwe samenwerking met de exposanten en na vriendschappelijke gesprekken met de südbackpartners, d.w.z. het hoofdkantoor van BÄKO in Zuid-Duitsland, de staatsvereniging van bakkersgilden van Württemberg en de svereniging van gilden van Baden-Württembergse banketbakkerijen. “Hoewel het erg jammer is dat südback 2020 niet zal plaatsvinden, accepteren wij bij BÄKO het besluit volledig. Bovendien getuigt de beslissing van de grote zorgvuldigheid, vooruitziendheid en aandacht voor de zorgen van de exposanten en bezoekers. Speciale dank gaat uit naar de directie van de Messe Stuttgart en het südback-projectteam voor de eerlijke omgang met de hele branche in een geest van partnerschap onder de huidige moeilijke algemene omstandigheden.

2022

We kijken uit naar 2022! Zo blijft het enthousiasme voor südback – onder de exposanten, bezoekers, regionale BÄKO-coöperaties en partners – behouden. Tijdens talrijke gesprekken in de afgelopen weken hebben we vastgesteld dat alle betrokkenen dol zijn op südback”, aldus Gunter Hahn, bedrijfsleider van BÄKO-ZENTRALE eG. Martin Reinhardt, hoofd van de vereniging van Gilden van Württembergse Bakkers, gaf ook commentaar: “We hadden echt gehoopt dat südback 2020 een mijlpaal zou zijn geweest voor de bakkerijbranche. Wij staan volledig achter südback en zullen onze volledige energie, competentie en expertise inzetten om ervoor te zorgen dat südback 2022 de successen van eerdere evenementen herhaalt”. Klaus Vollmer, hoofd van de vereniging van Baden-Württembergse banketbakkerijen, ziet ook grote verwachtingen voor 2022: “De banketbakkershandel kijkt met vertrouwen uit naar südback 2022. We zullen de tijd gebruiken om nieuwe maatstaven aan te leggen en samen met de organisatoren een succesvolle handel te creëren”, aldus Klaus Vollmer.

Meer informatie: www.suedback.de

Volgende reguliere südback van 22 tot 25 oktober 2022

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.