Met chocolade is het altijd feest

Chocolade is en blijft hot, en mag dus niet ontbreken in de bakkerijvitrine, zeker niet nu de feestdagen in zicht zijn. Callebaut presenteert een nieuw bakkerij-inspiratiemagazine om je te helpen aan de hoge eisen van (ook jonge) klanten te voldoen.

Daarnaast kun je een webinar volgen, waarin Chocolate Academy chefs Ton Jongejan(Nl) en Francisco Moreira (Fr) je inwijden in de geheimen van de chocoladetaart en tartelette, eersteklas bestsellers.

Kwaliteit en gebruiksgemak

Wie slim is, zet dus in op luxe en onderscheidende chocoladeproducten, die in een handomdraai klaar zijn. Callebaut wil je daar graag bij helpen en komt met een nieuw inspiratie-magazine: om je te inspireren meer met chocolade te doen, meer (jonge) consumenten naar je winkel te trekken én, niet onbelangrijk, meer marge te realiseren. Scan de QR-code voor het magazine.

.


De chefs van de Chocolate Academy van Callebaut weten als geen ander hoe je de heerlijkste banket & patisserie met chocolade maakt: van een eenvoudige cake tot soezen en van brownies tot chocoladetaart- en tartelettes. De truc zit ’m in de echte Belgische chocolade van Callebaut: die is van zeer hoge kwaliteit, en bovendien heel makkelijk in gebruik

Dat is niet onbelangrijk in deze tijd, waarin goed personeel schaars is, terwijl er tegelijkertijd extra druk ligt op de ambachtelijke (banket)bakker. Want die moet juist nu uitblinken in flexibiliteit, en optimaal inspelen op de wensen van de steeds veeleisendere consument.

Chocoladelekkernijen zijn niet alleen winstgevend voor de bakker, ze beantwoorden ook aan de behoeften van de klant. Chocolade is nog steeds één van de meest populaire smaken onder consumenten en met andere woorden de sleutel tot een pure win-winsituatie.

Tijd voor chocoladetaart

Nostalgische en klassieke smaken zijn weer helemaal in, maar de bekende klassiekers verdienen wel een eigentijds uiterlijk en textuurtje. Door in te spelen op de huidige trends maak je je aanbod aantrekkelijk voor de nieuwe generatie consumenten, de millennials én generatie Z. Ontdek hoe je je klassiekers kunt pimpen in Callebaut’s Inspiratiemagazine.

Een van die klassiekers is de chocoladetaart: een waar succesnummer, om niet te zeggen het paradepaardje van het chocolade-gebaksassortiment. In de top tien van meest gekozen zoete lekkernijen staat deze taart niet voor niets op nummer 1*.

De chocoladetaart is er natuurlijk in allerlei soorten en maten: van eenvoudige naked cakes tot gelaagde, geglaceerde en dripping taarten of tartelettes. Je kunt er alle kanten mee op, en in de vitrine zijn ze een lust voor het oog. Maar wist je ook dat ze tot de best verkochte producten van de bakker behoren? Deze hoogvlieger hoort dus zeker thuis in je assortiment.

*Bron: Datassential Dessert Keynote Report 2021

Schrijf je in voor ons webinar ‘Chocoladetaart en tartelettes’

Chefs Francisco Moreira (Fr) & Ton Jongejan (Nl) van de Chocolate Academy staan net als jij dagelijks in de keuken. Ze kennen de klappen van de zweep en weten alles van chocolade. Schrijf je daarom snel in voor het gratis webinar op dinsdag 23 november, waar je leert de ultieme chocoladetaart en tartelettes te maken. Hiermee kunnen de feestdagen niet meer stuk! Meld je vrijblijvend aan. 

Waarom is chocolade onmisbaar in jouw assortiment?

  • Chocolade is een van de meest geliefde smaken ter wereld.
  • Zes op de 10 mensen kiezen voor een chocoladelekkernij.*
  • De chocolade in je voorraad kun je gebruiken voor allerlei oepassingen.
  • 75 procent van de consumenten eet regelmatig chocoladesnacks.*
  • Chocolade is een van de meest gedeelde ‘foods’ op Instagram.
  • Chocolade kan een positief effect hebben op onze geestelijke gesteldheid.

*Callebaut Dessert Report 2020, CGA

Chocolate Academy

Word lid van onze internationale Chocolate Academy! Online Community en krijg toegang tot:

  • inspirerende concepten;
  • toprecepten;
  • livestreams & webinars door onze chefs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.