Miko helpt Mivas mondmaskers te maken

Iedereen houdt de laatste weken noodgedwongen fysiek afstand van elkaar. Gelukkig zijn er mooie sociale initiatieven die ons toch wat dichter bijeen brengen. Dat dachten ook de Turnhoutse koffiebranderij Miko en het Lierse maatwerkbedrijf Mivas dat werk verschaft aan personen met een arbeidsbeperking. Zij slaan de handen in elkaar om mondmaskers te produceren, met filters gemaakt van koffiefilterpapier.

Beide Kempense bedrijven werden hard getroffen door de coronamaatregelen en moesten het werk tijdelijk neerleggen. Nu er een eerste versoepeling van de maatregelen mogelijk is, kijken ze hoopvol naar de toekomst waarbij mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen.

Maatwerkbedrijf Mivas focust zich onder andere op verpakkingswerk en allerhande activiteiten. Omdat een aantal activiteiten voorlopig uitgesteld zijn, werd op de site in Lier een nieuw naaiatelier opgezet. Hier gaan de maatwerkers aan de slag om mondmaskers te maken en filters uit koffiefilterpapier. Koffiebranderij Miko stapt mee in dit mooie initiatief en levert gratis biocomposteerbare koffiefilters op rol. Deze worden door Mivas per 4 op maat geseald en passen perfect als filter in het mondmasker.

In eerste instantie worden er 3.000 mondmaskers gemaakt voor het personeel van Mivas. Op termijn en afhankelijk van de vraag kan dit uitgebreid worden naar gemeenten, bedrijven en particulieren.


OVER MIKO

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 45-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel. Miko volgt een “tweepijlerstrategie” waarbij de kernactiviteiten – koffieservice en kunststofverpakkingen – nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep haalde in 2019 een omzet van 224,6 miljoen euro, waarvan 54,5 % in het koffiesegment en 45,5 % in het kunststofsegment. 


OVER MIVAS

Mivas is sinds 1968 actief als maatwerkbedrijf en heeft 3 sites in Lier en Rumst. Mivas maakt werk van diversiteit en kan dankzij zijn 700 medewerkers een waaier aan diensten presenteren: verpakkingswerk, schilderwerken, strijkdienst, groenzorg en een sociaal restaurant en kruidenier. Mivas zet sterk in op maatschappelijk verantwoord ondernemen en circulaire economie met oog voor mens en milieu.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.