Namen gerenommeerde jury bekend voor Belgische World Chocolate Masters

De juryleden voor de 8ste editie van de Belgische selectie van de World Chocolate Masters op 27 september op Broodway in Kortrijk zijn bekend. Zij zullen de creaties beoordelen van vier topkandidaten rond het thema Shape tomorrowÔÇÖs chocolate. Een thema dat inspeelt op actuele onderwerpen als klimaatverandering, wereldwijde migratie en gelijkheid. De winnaar krijgt een plekje in de internationale World Chocolate Masters competitie volgend jaar in Parijs. 

Cacao Barry┬« die de wedstrijd organiseert, stelde een jury samen van vijf gerenommeerde topchocolatiers: Marc Ducobu als juryvoorzitter, Marike Van Beurden, Jurgen Baert, Bernard Proot en Pol De Schepper. Zij zullen de vier kandidaten beoordelen op hun creaties rond het thema Shape tomorrowÔÇÖs chocolate #TMRW. De wereld verandert razendsnel. De nieuwe generatie is gevormd door de huidige berichten over klimaatverandering, wereldwijde migratie en gelijkheid. Hoe ziet de nieuwe toekomst eruit en die van chocolade? 

Opdrachten chocolade van de toekomst


De kandidaten moeten vijf opdrachten over het thema uitwerken waaronder een presentatie over zichzelf en hun visie over de toekomst van chocolade in de vorm van een moodboard. Wat inspireerde hen? En waarom past het in het thema?
Voor de tweede opdracht moeten ze een 3D chocolade design maken met de tekens #TMRW als basis. De derde opdracht is het maken van een gebak met drie verplichte ingredi├źnten en smaken. De vierde opdracht is een chocoladesnack dat volledig plantaardig is. Voor de laatste opdracht moeten ze een praline maken met een van de mallen uit het assortiment van Cacao Barry. 

Jury met internationale ervaring


De juryleden verwachten van de kandidaten dat ze het verleden herschrijven en een mooie toekomstvisie uitwerken in design, wetenschap en technologie.
Zelf hebben de juryleden hun sporen in het vak al jarenlang verdiend.   

Marc Ducobu is eigenaar van patisseriewinkel Ducobu in Waterloo. Hij won in 2001 de Prosper Montagn├ę wedstrijd en werd in 2003 derde op het wereldkampioenschap patisserie in Lyon. Marc is lid van Relais Desserts en ambassadeur van de Belgische chocolade. 

Marike van Beurden is chocolade en patisserie consultant. In 2013 won ze de titel Dutch Chocolate Master en werd ze tweede op de internationale World Chocolate Masters.

Jurylid Jurgen Baert is docent aan het PIVA instituut en won goud op de Culinary World Cup in 2014. Drie jaar later won hij de titel Belgian Chocolate Master.

Bernard Proot is eigenaar van DelRey in Antwerpen en is ook lid van Relais Desserts. Zijn exportsucces van patisserie naar het Oosten bleef in 2012 niet onopgemerkt. Hij ontving daarvoor de trofee van meest belovende exportbedrijf.Jurylid Pol De Schepper is docent op de bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge. Hij won in 2005 de allereerste internationale World Chocolate Masters. 


Reserveer hier je gratis ticket voor de finale van de Belgische selectie van de World Chocolate Masters op 27 september op Broodway in Kortrijk