Nieuw enzym gelanceerd voor verser brood

Op de voedingsmarkt werd in april een nieuw ingrediënt voor de bakkerijsector geïntroduceerd: een enzym voor verser brood door Novozymes genaamd BestBite.

Het BestBite-enzym verbetert de eigenschappen van andere enzymen uit de Novamyl-serie. Volgens Novozymes biedt BestBite een frissere textuur en optimaliseert het recepten. Het Deense bedrijf claimt ook dat het nieuwe enzym de houdbaarheid verlengt zonder de smaakbeleving van de consument te veranderen. De producten behouden een zachte en luchtige textuur.

Novamyl® en zijn toolbox van versheidsoplossingen, is een voorloper in het gebruik van biosolutions om voedselverspilling tegen te gaan. Sinds 1990 heeft het gebruik van Novamyl bij het bakken ertoe bijgedragen dat meer dan 80 miljard broden niet zijn weggegooid. Nu boekt Novozymes belangrijke vooruitgang met het nieuwe lid van de Novamyl-familie: Novamyl® BestBite.

Met het gebruik van de nieuwe biosolutie verbetert Novamyl® BestBite de kenmerken van zijn voorgangers, maar met een veel sterkere focus op verse textuur en de optimalisatie van recepten, waardoor producenten minder afhankelijk worden van toegevoegde suikers in hun producten. Bij toevoeging aan het bakproces creëert Novamyl® BestBite een bakproduct dat verser is dan vers en de houdbaarheid van het product verlengt, zonder afbreuk te doen aan de eetervaring voor de consument.

Brood langer vers houden met behulp van biosolutions

Door producten langer op de plank te houden en aantrekkelijk te houden voor de consument, draagt Novozymes actief bij aan de bestrijding van voedselverspilling. De houdbaarheid van gebakken producten verlengen betekent ook de impact verminderen van alle processen die bij het bakken betrokken zijn, waaronder de productie van gewassen, de verwerking van granen, het bakproces, de verpakking en het transport. Met de toevoeging van Novamyl® BestBite is Novozymes nu nog beter uitgerust om voedselverspilling tegen te gaan, terwijl het ook een bijdrage levert aan de verbetering van de houdbaarheid.

Meer info

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.