Schilderij van Ensor ‘De Intrige’ reconstrueren met mini-eclairs

Op zaterdag 3 juni zal er in Antwerpen een reconstructie plaatsvinden van de man en de vrouw met de hoed uit het beroemde schilderij ‘De Intrige’ van James Ensor, met maar liefst 19.000 mini-eclairs. Het initiatief komt van patisserie Lints in Antwerpen, maar bakkerij Mariën, die winkels heeft in Hasselt en Lommel, stelt zijn infrastructuur ter beschikking voor het maken van de eclairs. Andere deelnemende brood- en baketbakkers zijn Bakkerij Bossuyt, Patisserie Nicolas, Bakkerij Sint-Anna en Bakkerij Verleysen. Allen zetten zich belangeloos in voor het goede doel: de kickcancer Foundation tegen kinderkanker!

Dankzij creatieve bakkers uit heel Vlaanderen wordt een kleurrijke remake van James Ensors schilderij ‘De Intrige’ gemaakt van 19.000 eclairs van maar liefst 7 x 13 meter. Alle opbrengsten van “Proef Ensor” gaan naar de stichting Kickcancer, een organisatie die zich inzet voor de bestrijding van kinderkanker. Kortom: smullen van eclairs en tegelijkertijd het goede doel steunen!

Antwerpen, 3 juni 2023

Op zaterdag 3 juni starten de bakkers vanaf 9u30 met de opbouw van het schilderij “De Intrige” op het plein voor KMSKA. Kom een kijkje nemen en bestel je doosje eclairs. Zodra het schilderij klaar is, ontvang je een bericht om je doosje eclairs – gemaakt van het schilderij zelf – te komen afhalen! (Opening om 13.00 uur en afhalen vanaf 14.00 uur)

De deelnemende bakkers komen uit heel Vlaanderen en willen met deze remake van ‘De Intrige’ aan de hand van eclairs de creativiteit van hun vak tonen. Dit “Proef Ensor”-evenement vormt tevens de aanloop naar de Week van de Eclair, die plaatsvindt van 17 tot 25 juni 2023.

De bakkers worden voor deze Eclairdag gesteund door Flandria Rent, de Stad Antwerpen, de Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.

Bakkers Tegen Kanker


Ambachtelijke bakkers maken op het plein voor het KMSKA in Antwerpen een remake van het schilderij ‘De Intrige’ van James Ensor met eclairs. De verkoop komt ten goede aan de stichting Kickcancer.

Deelnemers:
Patisserie Lints
Bakkerij Bossuyt
Bakkerij Mariën
Patisserie Nicolas
Bakkerij Sint-Anna
Bakkerij Verleysen

Bestel je eclair op proefensor.be en steun de organisatie Kickcancer, die zich inzet tegen kinderkanker. Dit initiatief wordt georganiseerd in samenwerking met het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, de KickCancer Foundation en de stad Antwerpen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.