Naast brood, ook bier, patisserie, ijs en chocolade in het voormalig stationsgebouw in Duffel

Twee nieuwe bedrijven, een brouwerij en een chocolaterie, zijn geopend in het voormalige treinstation in Duffel. Het stationsgebouw stond al bijna vier jaar leeg nadat het in de zomer van 2015 werd gesloten als halte. Het gebouw werd gekocht door Bernice Slagmolen, die al een bakkerij had in de voormalige stationschefwoning. Johan Hauquier en Nancy Van den Heuvel hebben in de voormalige technische ruimte van het station brouwerij Den Duffeleir geopend. Leen Van Camp en Joppe Vandezande openden Elle Chocolates in het voormalige loket.

Beide bedrijven bieden lokaal gemaakte producten aan, waaronder bier, chocolade, gebak en ijs. Het stationsgebouw herbergt nu een bakkerij, bierwinkel en chocolaterie.

Elle Chocolates

Elle Chocolates van Leen Van Camp en Joppe Vandezande is geopend in de voormalige lokettenzaal van het station van Duffel. Het duo, dat elkaar leerde kennen tijdens hun studies chocolade en patisserie aan de PIVA, begon met de online productie van pralines vanuit een omgebouwde garage in Rumst. Sindsdien hebben ze hun assortiment uitgebreid met patisserie en ijs en werken ze vanuit een grote werkplaats ter plaatse. De nieuwe winkel maakt deel uit van een complex dat ook een bakkerij en een ambachtelijke bierbrouwerij omvat, met elk een eigen etalage. Klanten kunnen ook gebruik maken van de zithoek in de gemeenschappelijke ruimte.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.