Nieuw vegan ijssalon Ice Lab aan het A’pse Theaterplein

De ijssalons zijn in deze coronatijden van sluiting gespaard gebleven. Mensen kunnen een ijsje in deze bizarre tijden best wél gebruiken. Hilde Gos (51) uit Antwerpen heeft nu een nieuw ijssalon Ice Lab in Antwerpen geopend. Geen gewoon ijssalon, wél een vegan versie. Bepaalde zaken kreeg ze door de coronacrisis niet meer rond, maar de opening kon gelukkig toch wel plaatsvinden!

Hilde Gos was al een jaar een veganistisch ijssalon aan het voorbereiden. Sedert 23 april is Ice Lab open en verkoopt ze vegan ijs aan het Theaterplein in Antwerpen.

Hilde heeft er al een lange en boeiende carrière op zitten. Maar nu realiseert ze haar droom. Ze woont in Antwerpen en werkte altijd in Brussel. Vooral het sporen met de trein stak haar tegen. Bovendien was ze al een tijdje veganist, milieubewust, gek op dieren en bovendien verzot op ijsjes. Haar droom was om vegan en ijs te combineren in een uniek veganistisch ijssalon. En zo zag ‘Ice Lab’ aan de Oudevaartplaats 38 te Antwerpen zag het levenslicht. Op haar 51-ste heeft ze haar droom waargemaakt!

“Er zijn ijssalons die reeds ijs aanbieden dat op plantaardige basis bereid is. Wat mij daarbij met niet zo een goed resultaat. Wat mij vooral stoorde was het hoog gehalte aan suiker. Ik ben stage gaan lopen bij een ijsspecialist, een gelato en heb gaandeweg een zoektocht ondernomen om alle dierlijke ingrediënten te weren en plantaardige alternatieven te zoeken.

En dat is lang niet zo eenvoudig. “Ik breng nu een 20-tal soorten groenteijsjes op de markt, zowel klassiekers als nieuwe soorten. Mijn recipiënten, de glazen, lepels en servetten zijn allemaal biologisch afbreekbaar.

Salon

Ice Lab werkt ook met lokale leveranciers. De koffie is van de microbrouwerij Cross Roast in Antwerpen. De hoorn-koekjes voor de ijsjes komen uit de Harry-bakkerij in Hoboken en het fruit haalt ze bij de fruitmarkt”.

Vanaf september zal Hilde ook vegan-wafels verkopen. “Zolang de corona-maatregelen het opleggen, kan het ijs alleen worden afgehaald met inachtneming van de nodige sociale afstandsregels. Het is niet gemakkelijk om een winkel te openen midden een coronacrisis, maar ik heb geluk dat de ijssalons het nu zo goed doen. Toch liep niet alles van een leien dakje. Verschillende basisproducten zitten nog steeds vast in Italië. Mijn etalage is ook nog in Italië. Dus behelp ik mij met een kleine, tijdelijke vitrine.”