Nieuwe Bloch-bakkerij in Gent geopend

Gent moest twaalf jaar wachten, maar eindelijk is er weer een echte Bloch-bakkerij. Die werd midden februari 2020 geopend in de Sint-Pietersnieuwstraat. Stefan Elias – een vroegere werknemer van Bloch en ondertussen vooral bekend door tal van werken over Bloch – is er de bakker van dienst. Hij voorziet in een opleiding van een nieuwe jonge bakker.

De vroeger Bloch Bakkerij, die 110 jaar lang in de Veldstraat in Gent zijn vaste stek had, heeft nu en nieuw onderkomen gekregen in de Sint-Pietersnieuwstraat (recht tegenover de Vooruit). De oorspronkelijke bakkerij Bloch van de gelijknamige familie sloot in 2008!

Werner Nies en Filip De Spiegeleire zijn de ondernemers achter dit nieuwe project. Zij kochten jaren geleden de recepten van Bloch over. Beide heren zijn in hun nopjes met de ligging van hun nieuwe zaak in Gent. Ze vinden dat de bakkerij de uitstraling en authenticiteit bezit die past bij de Bloch-producten die ze aanbieden. De zaak is ook ideaal bereikbaar!

Warme bakker

Bloch heeft dan wel geen tearoom zoals eertijds in de Veldstraat, maar het is wel een warme bakkerij. “De koeken worden hier in de Sint-Pietersnieuwstraat bereid”, vertelt bakker Stefan Elias. “Een deel van het assortiment wordt vanaf 2 uur ’s morgens in de bakkerij in Destelbergen geproduceerd en rond 6.30 uur ’s morgens naar hier gebracht. Vandaar dat we dus terecht van een warme bakkerij mogen spreken.

Succes met hartige bereidingen

Vlak bij de universiteit hopen ze met deze winkel ook het jong volk te kunnen aanspreken. De quiches en brioches evenals tal van traditionele Bloch producten moet het jong volk toch wel bevallen”, denkt het ondernemersduo Werner Nies en Filip De Spiegeleire.

Andere verhalen over Bloch: geschiedenis van de familie, over de boeken van Stefan Elias

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.