Nieuwe ijssalon in Wuustwezel: RosadiLuna

Hilde Chantrain maakte eind mei op 50-jarige leeftijd haar droom waar. Niet ver van de woning waar ze opgroeide als kind, aan de Bredabaan in Wuustwezel, opende ze op 30 mei 2020 haar ijsbar met de naam RosadiLuna. De coronacrisis heeft deze opening versneld.

Pas midden mei namen Hilde en haar man deze beslissing. Op zoek naar een extra uitdaging naast haar werk als communicatiespecialist aan de AP Hogeschool, volgde ze enkele jaren geleden een ijsbereidingscursus bij PIVA in Antwerpen en aan de Carpigani Academie in Pulderbos.

https://www.facebook.com/hilde.chantrain/videos/10223549671316384/?fref=search&__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARBG2OgsarT70J1EtkI-uQSwE_LetOj86bmWS3qL5RW8G_FJr2RW7_5oBC4IcCRYIv0dCyok3dDx7KG8

Foodtruck

Bij toeval ontdekte Hilde op een internationale veiling een grote foodtruck in de vorm van een ijslepel. Ze deed een bod en kon die wagen aankopen. Het “bolleke” uit Sicilië kwam aan in St. Job-en-’t-Goor (waar ze woont) en dit was het begin van RosadiLuna. Hilde heeft ondertussen met haar ijskar deelgenomen aan festivals als Tomorrowland en Rock Werchter. “Maar door de coronacrisis zijn al deze feesten en evenementen opgeschort. “Mijn man werkt in de evenementenindustrie en is daardoor ook tijdelijk werkloos. Net toen kwam dit pand vrij in Wuustwezel en kwam alles in een stroomversnelling…

Wuustwezel

Voor Hilde is dit pure nostalgie. “Dit is mijn geboortedorp. Ik woonde als kind drie huizen hier vandaan …In de bakkerij van mijn geboortedorp is mijn liefde voor ijs ontstaan. In het huurpand waar we nu onze ijsbar openden was er vroeger een chocoladewinkel. Hilde brnegt hier nu ijs. Lekker op traditionele wijze bereid ijs en mét lokale producten. We denken aan aardbeien van de plaatselijke boer, spekuloos van Lotus en melk en slagroom uit Hollebeekhoeve, enz.. Ze verkoopt ook allerlei soorten gadgets die bij het ijseten horen.”

“Mijn man werkt achter de schermen mee aan dit project. Aangezien ik blijf werken in de Hogeschooln zullen we veel flexibele eventmedewerkers in dienst hebben.Mensen die op dit moment allemaal werkloos zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.