Derde filiaal Manus opent eind 2021/begin 2022 in Stabroek

In het oude gebouw van bakker Jef Janssens in de Stabroekse Dorpsstraat zal er vanaf begin 2022 weer worden gebakken. In die tussentijd komt er een nieuw gebouw met een speciale look en feel, waar de klanten ondermeer een zicht hebben op het atelier ; er zal ook een kleine snack kunnen genuttigd worden.

Op de hoek van de Dorpsstraat en de Brouwersstraat was de bakkerij Jef Janssens al enige tijd te koop. Bakker Jef Janssens is vorig jaar met pensioen gegaan. Hij was hier de vijfde generatie die eenzelfde beroep uitoefende, maar er kwam geen opvolging. Het leek erop dat er opdeze plaats, – na meer dan een eeuw – geen brood meer zou worden gebakken. Het lot heeft anders beslist. Herman Janssens (51 jaar en geen familie van Jef) kocht het gebouw en wil daar een derde filiaal van Manus openen aan het eind van 2021/begin 2022.

Ambacht is Manus’ troef

Herman Janssens is een succesvolle bakker die een bakkerij Manus bezit in Brasschaat en later ook een tweede filiaal met eetgelegenheid in Kapellen. Veel mensen waarderen deze patissier omwille van om zijn heerlijke taarten, die eruit zien als kleine kunstwerkjes. “Alles wat we verkopen wordt op ambachtelijke wijze bereid. Deze troefkaart willen we ook in Stabroek uitspelen”, vertelt Herman Janssens al.

Geboortedorp

Met de aankoop van de oude bakkerij keert Herman Janssens terug naar zijn roots. Toen mijn moeder mij vertelde dat de bakkerij van Jef Janssens te koop stond, heb ik onmiddellijk contavct opgenomen en zijn we snel tot een akkoord gekomen”, zegt Herman Janssens. We hebben een plan opgesteld en zijn aan de realisatie ervan begonnen. “Het hele terrein en het aangrenzende huisje liggen tegen de vlakte. Net als in Brasschaat en Chapels willen we daar een moderne bakkerij bouwen. We weten nog steeds niet precies hoe het moet. We willen er wel een belevingsruimte van maken, met zicht op het bakekrsatelier. Meermaals per dag zullen er koffiekoeken en pistolets uit de oven komen. Net als in Kapellen zullen de klanten iets lekkers kunnen eten. het aanbod zal niet even uitgebreid zijn als in Kapellen, maar er het gamma snacks zal breder zijn”, zegt Herman Janssens.

Opvolging verzekerd

De reden voor die uitbreidingsplannen ligt voor de hand. “Vorig jaar zijn mijn dochter Emelie (26) en mijn zoon Max (25) in het bedrijf gekomen. Daarom was het nodig om uit te breiden met een derde filiaal. Toen mijn kinderen mij vervoegden, gaf me dat een enorme boost. De nieuwe aankoop en derde filiaal is het resultaat ervan.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.