Ons Logisch Voedsel organiseert crowdfunding om bakhuis te bouwen

Ons Logisch Voedsel, een landbouwbedrijf uit Booischot dat groenten teelt voor restaurants en werkt volgens het CSA-concept*, is bezig met een crowdfunding om een eigen bakhuis te bouwen die bundels takken zal gebruiken als brandstof om brood te bakken.

De bakkerij zal worden gebouwd met hout uit het eigen dennenbos en de gemetselde oven zal worden gevoed met takkenbossen om CO2-neutraal te zijn. De crowdfunding heeft tot doel 9.000 euro op te halen, waarmee de mobiele zagerij om de bomen tot planken en balken te verwerken, de fundering, de bouwmaterialen voor de oven en enkele arbeidskosten zullen worden gefinancierd.

Crowdfunding

Dit bakhuis past bij de filosofie van het bedrijf inzake lokale en hernieuwbare voedselproductie. De crowdfunding-campagne moet het project te financieren. Mensen kunnen via de webshop één of meerdere vip-bakervaringen kopen voor €50. Maar ook meehelpen aan de bouw van de oven via de veertiendaagse masterclasses. Twee meester-bouwers komen immers wee weken lang een Masterclass Taditionele Hout- en Ovenbouw geven en na die twee weken zal de bakkerij er staan. (er zijn nog plaatsen voor de masterclass, zie link)

Brood bakken

Het bakhuis moet toelaten om brood te bakken van zelfgeteelde oude graanrassen (minder gluten, lichter verteerbaar), maar ook pizza’s, waarmee dan gezellige pizza-avonden kunnen georganiseerd worden die de buurt samenbrengt …

Het bakhuis zal naar verwachting in de zomer van 2023 klaar zijn, en de eerste baksels zullen waarschijnlijk in het voorjaar van 2024 plaatsvinden. De mensen die het project hebben gesteund kunnen dan hun eerste bakles bijwonen in het maken van zuurdesembroden.

  • CSA staat voor Community Supported Agriculture, een concept waarbij een groep mensen direct samenwerkt met een boerderij en de productie van voedsel ondersteunt. Deelnemers aan een CSA-programma betalen doorgaans vooraf voor een aandeel in de oogst, die vervolgens periodiek wordt geleverd gedurende het oogstseizoen. Op deze manier dragen de deelnemers bij aan het verduurzamen van de landbouw en het creëren van een sterker verbonden gemeenschap rondom voedsel.

Contactadres:

Onze boerderij : Peerdsdonkendreef 33, 2221 Booischot

email : info @ onslogischvoedsel.be

boer  Ole : 0471 05 62 08
Maaike : 0478 47 05 42

Bedrijfsgegevens :

Facturatieadres : Peerdsdonkendreef 33, 2221 Booischot

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.