Brand bij bakkerij ’t Verloore Brood in Turnhout

In een technische installatie van bakkerij ’t Verloore Brood in Turnhout is zondag 16 april brand uitgebroken, met hevige rookontwikkeling tot gevolg. Hoewel de winkel geen schade heeft opgelopen, is er rook aan de voorzijde van de winkel binnengedrongen.

Het vuur sloeg snel over naar een afdak met veel isolatiemateriaal, waardoor zware rookontwikkeling ontstond. De brandweer had het vuur vrij vlug onder controle en er kwamen geen gevaarlijke stoffen in de lucht terecht. Het personeel van de bakkerij bleef ongedeerd en de appartementen op de eerste verdieping werden niet getroffen. De oorzaak van de brand is onbekend.

De bakkerij is normaal gesproken op zondag tot 13.00 uur open, maar moest iets eerder dicht. “Het belangrijkste is dat alle medewerkers zich onmiddellijk in veiligheid konden brengen”, zegt Lotte Mampaey, zaakvoerder van de winkel. “De enorme rookwolk was een hele schok. De schade lijkt mee te vallen. De rook drong echter door in de winkel. En dat zorgt toch voor wat vervuiling.”

Lotte en haar man Michiel openden zeventien jaar geleden een bakkerij in de Patersstraat in Turnhout. Later kwam daar een tweede winkel in Schorvoort bij. In 2019 namen ze namelijk bakkerij Adriaensen over en verhuisden ze ’t Verloore Brood naar de huidige locatie in Schorvoort.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.