Patisserie Lieven in Ardooie staat te koop

Lieven Noppe van Patisserie Lieven zet deze zomer een punt achter zijn carrière. Sinds 1991 baat hij samen met zijn vrouw Nele Desmet de gelijknamige brood- en banketzaak in Ardooie uit, maar gezondheidsredenen laten hem niet toe om dit werk nog verder te zetten. “Het is met spijt in het hart dat er een einde komt aan dit verhaal”, vertelt Lieven.

Lieven is pas 55 jaar oud en zijn vrouw Nele is nog vijf jaar jonger. Beiden hadden niet voorzien dat ze de winkel nu al zouden moeten verkopen. Maar Lieven werd de laatste jaren talloze keren geopereerd. En dan stopt het op een bepaald moment. Het lukt niet meer.

Zijn beroep heeft hij altijd met het grootste plezier uitgeoefend. Hij was het die de Laura Lynntaart creëerde, en ook de Rodenbachtaart, Veerles Olymposbrood, enz. “Mijn klanten kenden mij en wisten dat ik altijd bereid was om iets nieuws en opvallends te maken. Ook speciale aanvragen kregen bij mij gehoor!”

“We wilden de zaak graag voortzetten tot we met pensioen gingen, maar het lot besliste anders. Als we ons leven nog een nieuwe invulling willen geven, is nu het juiste moment aangebroken. De klanten vinden het jammer dat we moeten stoppen. Maar ze zijn begripvol. We zullen blijven werken tot de laatste dag, dat is eind juni. Ik wil op graag in de branche blijven werken en blijf tot nader order ook vice-voorzitter van Bakmeesters West-Vlaanderen en voorzitter van de Bakkersbond Roeselare.”, dixit Lieven!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.