Pierre Marcolini: nieuwe vestiging in Antwerpen en zesde winkel in China

Onlangs verhuisde chocolatier Pierre Marcolini van de Korte Gasthuisstraat in Antwerpen naar de Schrijnwerkersstraat. Hij trekt in het pand van de vroegere viswinkel Van Bladel. De ruimte is veel groter, zodat hij er een open productieruimte kon creëren. De klanten kunnen het hele chocoladebereidingsproces zien. En het Marcolini-verhaal breidt zich verder uit. Straks opent hij ook zijn zesde boetiek in China.

Marcolini heeft nu een veel groter gebouw in Antwerpen dan vroeger. Waar vroeger de beroemde viswinkel Van Bladel zat, heeft Pierre Marcolini een nieuwe Marcolini-chocoladewinkel geopend. Naast de winkelruimte zie je er ook een grote, open productieruimte. Hij roostert en maalt er de cacaobonen totdat hij zijn eigen chocolade met specifieke smaakrecord bekomt.

“Het creëren van een unieke en originele chocolade met eigenheid staat en valt met de keuze van de ingrediënten. “Ik kies voor een zeker terroir”, legt de Brusselse chocolatier uit. Hij hanteert het principe “bean to bar”. In Antwerpen verwacht het publiek zo’n keuze”.”

Drie ingrediënten

De klanten kunnen toekijken hoe een cacaobrander met 2,5 kg bonen wordt gevuld, waarna men die bonen roostert en na 20 minuten in een molen vermaalt alvorens ze te kneden tot een fijne massa cacao en cacaoboter. De suiker wordt daarna toegevoegd en vervolgens gaat alles in de vormen of mallen die de naam dragen van Marcolini. Ze worden gevuld met chocolade, gemaakt van de beste bonen van één enkele plantage. Op die manier kan Marcolini de typische smaak van een welbepaalde terroir aan zijn chocolade geven.

Voor het atelier in Antwerpen selecteert hij cacaobonen uit onder meer Madagaskar, Sao Tomé, Indonesië, Tamil Nadu (India) en Zuid-China. Met zijn repertoire van chocolade, waarvan sommige exclusief in Antwerpen worden geproduceerd en verkocht, legt Pierre Marcolini de nadruk op de essentie van chocolade. Het product bestaat uit drie ingrediënten: Cacaomassa, cacaoboter en suiker, zonder vanille of lecithine. Om de chocolade te kunnen vergelijken op vlak van fijnheid, intensiteit en variëteit, gebruikt hij altijd 72% cacaomassa, wat ook als de ideale waarde in die wereld van chocolatiers wordt beschouwd.

Het succesverhaal van Pierre Marcolini gaat deze maand internationaal verder met de opening van een zesde boetiek in China, in de hoofdstad Beijing.

www.eu.marcolini.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.