Rotterdamse Nicole (38) van Heel Holland Bakt gaat als een speer

Ze is nog slechts een stap verwijderd van de finale van Heel Holland Bakt. De 38-jarige Nicole Meijer uit Rotterdam maakte met haar baksels indruk op de juryleden. Ze is zelfs zo goed dat ze voor de tweede keer tot meesterbakker is gekroond. ,,Dat is echt super tof.’’

 

Zelf staat ze er nog een beetje van te kijken, want in het begin had ze niet verwacht dat ze zo ver zou komen. ,,Het was niet eens mijn eigen idee om mee te doen’’, vertelt Meijer. ,,Ik werd door vriendinnen met berichtjes bestookt dat ze kandidaten zochten. Mijn vriend was zelfs degene die het aanmeldformulier heeft gedownload.’’

En dat bleek een gouden idee. Want juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden zijn regelmatig gecharmeerd van haar baksels. ,,Het zijn zulke lieve en aardige mensen. Ze zijn in het echt net zo als op televisie. Maar toch is het altijd spannend als ze je taart proeven’’, vertelt ze. ,,Want het kan er wel leuk uitzien, maar het moet ook lekker smaken.’’

Bakken is iets wat de teamleider in de thuiszorg altijd al graag deed. Maar pas toen haar kinderen geboren werden, ging ze er meer mee doen. ,,Voor de verjaardagen wilde ik de aller mooiste taarten maken. En dat ging me goed af.’’ Haar kinderen zijn apetrots. ,,De oudste twee kijken altijd op zondag met ons mee. De jongste kijkt een dag later en zit dan stuiterend op de bank.’

Flink geoefend

Om goed voorbereid in de tent te staan, heeft ze flink wat uurtjes in de keuken doorgebracht. ,,Ik heb een paar basisrecepten, zoals soezendeeg of banketbakkersroom, wel even geoefend’’, bekent ze. ,,Ook heb ik de technische opdrachten van vorig seizoen bekeken, zodat ik enig idee had wat ik kon verwachten.’’

Van spanning heeft de bakster haast geen last. ,,Meer dan mijn best kan ik niet doen, dus ik wil er vooral van genieten.’’ Alleen toen ze voor het eerst in de tent stond speelde de zenuwen op. ,,Dat zie je ook terug op televisie’’, zegt ze lachend. ,,Maar je ziet dat ik steeds relaxter in de tent sta.’’

Het wedstrijdelement vindt Meijer het leukst. ,,Dan word ik echt fanatiek en ga ik er helemaal voor. Maar ik blijf wel gewoon aardig.