Tartelique opent op 1 april in Nieuwpoort

Jonas D’hulster (24) en Angelique Lerat (24) nemen de bakkerij Vatel in de Markstraat 18 in Nieuwpoort over. Andries Kemel (56) en Kristine Rammeloo (56) zijn aan een welverdiende rust na een intensieve periode waarin ze de winkel Vatel uitbouwden en tal van broodautomaten in de streek opzetten. Het jonge echtpaar opent op 1 april onder een nieuwe naam Tartelique, en met een uitgebreid assortiment.

Jonas is afgestudeerd aan de bakkersschool Ter Groene Poorte en werkte vijf jaar geleden als leerling bij bakkerij Vatel. “Destijds zei ik dat als ik als bakker zou beginnen, het hier in Markstraat in Nieuwpoort,” lacht hij. “Ik was destijds al verliefd op deze straat en het gebouw in de gele steen van de streek.”

Nieuwe bakkerij

na zijn studies werkte Jonas bijna vijf jaar als chef-patissier bij Stephan Destrooper in Sint-Idesbald. “Er is niets dat ik liever doe dan banket maken” vertelt hij. Bij zijn vorige baan, ontmoette hij Angelique. Ze volgde een cursus in verkoop en mode en is net zo enthousiast om deze grote stap samen met Jonas te zetten. “Angelique is een goede bakker, terwijl ik meer van de patisserie houdt,” legt Jonas uit. “We zullen de bakkerij grotendeels houden zoals ze was toen Andries en Kristine ze runden. We willen wél nieuwe desserts toevoegen op basis van de huidige trends.”

Er zal ook een online webshopl zijn. “Mensen zullen de producten online kunnen bestellen en afhalen,” zegt Angelique. “Onze naam Tartelique is afkomstig van Tarte en Angélique,” lacht ze.”Tegen het Paasweekend, zullen de eerste klanten een zak zeevruchten ontvangen,” beloven ze. Ze zijn ook nog steeds op zoek naar personeel( bakkerij@tartelique.be).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.