Ter Groene Poorte organiseert een ‘vuur’wandeling op 15 maart 2023

Ter Groene Poorte biedt acht op maat gemaakte specialisatie-opleidingen aan, die perfect aansluiten op de vooropleidingen van bakker, slager, kok-hotelier, grootkeukenkok of voedingstechnicus, evenals op andere gelijkaardige scholen. Specialiseren is een absolute meerwaarde om te slagen in het werkveld en biedt een bredere en diepere kijk op het praktijkgebeuren en de mogelijkheid om intens rond een bepaald ambacht te werken.

De infoavond voor de Specialisatiejaren vindt plaats op woensdag 15 maart 2023 en heeft als centraal thema ‘vuur’, wat wordt doorgetrokken in een avond vol belevenis. Leerkrachten en studenten delen hun eigen ervaringen en vertellen waarom specialiseren vandaag zo belangrijk is en welke meerwaarde het kan hebben. Er zijn tijdslots om 17.30 en 19.00 uur, dus schrijf je snel in!

Bekijk hier alvast ons aanbod aan specialisatiejaren

De acht aangeboden specialisatie-opleidingen zijn:

  1. BANKET- EN CHOCOLADEBEWERKING: Je werkt met chocolade en patisserie en creëert op het einde van het jaar schilderijtjes op het bord van je klanten. Er is een onderscheid tussen leerlingen met een vooropleiding in bakkerij en hotelschool.
  2. DIEET- EN SPECIALITEITENBAKKERIJ: Hier werk je met andere soorten deeg, desems en creëer je unieke broodsoorten die jou ver boven de klassieke warme bakker doen uitstijgen.
  3. SLAGER-TRAITEUR: Je groeit uit tot een slager met visie die zijn assortiment uitbreidt met kant-en-klare gerechten, heerlijke hapjes, vegetarische alternatieven en verse pastasalades.
  4. RESTAURANTBEDRIJF EN DRANKENKENNIS: Na je opleiding ben je een meester in dranken, of het nu wijn, thee, water of bier betreft, en weet je je klanten gepassioneerd te vertellen over de dranken die je bij de maaltijd aanbiedt.
  5. CHEF!: Met smaak, creativiteit en gedrevenheid maak je het verschil op het bord en in de keuken. CHEF! is een leertraject waarbij je per module gespreid evolueert. Er zijn geen examens, maar wel veel feedback en zelfreflectie om iedereen te laten groeien in zijn persoonlijke skills.
  6. EVENT BUTLER: Je groeit uit tot een complete huismanager die de agenda van je overste bijhoudt of het cement is tussen de planner en ook evenementen uitvoert.
  7. GEMEENSCHAPSRESTAURATIE – CHEF GROOTKEUKENKOK: Dit specialisatiejaar vervolmaakt de catering/grootkeuken. Je leert beter, completer en lekkerder koken voor grote groepen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.