Van bakkerij naar Huyze Bosmans: ijs, chocolade en gebak, maar ook warme snacks en cocktails

Een jaar geleden stopte Dirk Bosmans (57) met zijn beroep als warme bakker, omdat de zwaarte van het beroep zijn tol eiste. Zowel zijn gezondheid als zijn gezinsleven leden eronder. Vandaag is de transformatie van Huyze Bosmans compleet: de bakkerij is vervangen door een tearoom met vers schepijs, pralines en een zomerbar. Dirk, samen met zijn zoon Sander (24) en vrouw Pegie (54), zijn gelukkig met deze transformatie.

Als warme bakker begonnen Dirk’s werkdagen om 11 uur ’s avonds en eindigden rond 11 uur ’s ochtends, met slechts vijf uur gedeelde tijd met het gezin per dag. Het gezin had moeite om quality time met elkaar door te brengen vanwege het veeleisende bakkersschema, wat leidde tot slapeloze nachten en minimale persoonlijke tijd.

De voormalige bakkerij werd vier maanden lang verbouwd tot Huyze Bosmans. Het hart van de zaak bestaat nu uit een lunch- en tearoom met gebak, salades en warme snacks. Sander beheert het pralinéatelier, waar chocoladecreaties worden gemaakt, terwijl vers schepijs een ander hoogtepunt is. De familie grapt dat ze nu meer taart verkopen dan ooit tevoren.

Ijs en cocktals

De recente toevoeging van een zomerterras, waar voorheen de privétuin was, biedt een aangename omgeving voor gasten om van ijs te genieten of cocktails te bestellen bij de containerbar, terwijl de kinderen in de speeltuin spelen. Pegie is erg blij met de ingrijpende transformatie en benadrukt dat ze nu ’s avonds samen naar het nieuws kunnen kijken, iets wat voorheen zelden gebeurde vanwege hun verplichtingen in de bakkerij. Dirk waardeert de ononderbroken nachten slaap, aangezien ze nu om 5 uur ’s ochtends wakker worden om hun dagtaak te beginnen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.